İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Küstah zangoç yine özür dilemedi

Müslüman ülkelerin büyükelçileriyle buluşan Papa, geri adım atmadı. Hz. Mumammed (S.A.V) için sarfettiği alçakça sözlerden dolayı yine özür dilemedi.

——————————————————————————–

Diyalog palavrası sıktı…

Vatikan’da, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Müslüman ülkelerin büyükelçileriyle 8.5 dakika görüşen Papa 16. Benedikt, bol bol dinlerarası diyaloğ safsatasından dem vurdu. Hz. Mumammed (S.A.V) için sarfettiği alçakça sözlerden dolayı yine özür dilemedi.

Şeytanın sureti

Papa 16. Benedikt, İslamiyet hakkında sarfettiği iftiralar yüzünden dünyanın nefretini üzerinde topladı.

Densiz Papa yine özür dilemedi

İslam hakkında sarf ettiği çirkin sözler sonrasında sert tepkileri üzerine çeken 16. Benedict, eleştirileri yatıştırmak amacıyla, Müslüman ülkelerin büyükelçileriyle bir araya geldi. Papa yine diyalog çağrısında bulundu

Papa, Vatikan nezdinde diplomatik temsilciliği bulunan ülkelerin büyükelçileri ile İtalya İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İslam Danışma Kurulu üyesi Müslüman grupların temsilcileri, dün Castelgandolfo’daki Papalık Sarayı’nda biraraya geldi. Papa 16’ncı Benedict, Müslüman yetkililere hitaben yaptığı konuşmada, “Ben bugün burada, Müslümanlara karşı duyduğum saygıyı bir kez daha ifade ediyorum” dedi. İtalya’daki Müslüman grupların temsilcilerinin de çağrıldığı bu buluşmanın, konuşmasının yanlış anlaşılması sonucu yaşanan gelişmelerden kaynaklandığı imasında bulunan Papa, “Müslümanlarla Hristiyanlar arasındaki diyalog, geleceğimizin de büyük oranda kendisine bağlı olduğu hayati bir gerekliliktir” diye konuştu. Görüşme öncesi açıklama yapan Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Paul Poupard ise, atmosferin son derece olumlu olduğunu söylemiş ve “Herkesin yoğun bir diyalog arzusunda olması, gelecek açısından umut verici” ifadesini kullanmıştı. Papa’nın İslam’la ilgili sözlerinin tepkiyle karşılanmasının ardından Vatikan’dan üç tane Papa’nın üzgün olduğuna dair mesaj gelirken, bu mesajların hiçbirinde Papa Müslümanlardan özür dilemedi.

Kötü niyetli sözler

Elazığ, Yozgat, Afyon, Kayseri, Rize, Kütahya, Aksaray, Erzurum ve Nevşehir baro başkanları adına basın toplantısı düzenleyen Konya Baro Başkanı Hasip Şenalp, “Katolikler’in ruhani lideri Papa 16. Benedick’in talihsiz, yakışıksız, çirkin ve iyi niyetli olmayan bir konuşma yaptığını” belirtti. “İslam alemini rencide eden açıklamalar haçlı seferlerinin fetvasını hazırlayan zihniyetin hortladığını hissettiriyor.” diyen Şenalp şöyle konuştu: “Bu provakatif bir eylemdir. Papa’nın dinlere değil inanlara saygım vardır demesi ise kötü niyetli olduğunun açık bir göstergesidir.”

Yorumlar kapatıldı.