İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İSTANBUL PATRİĞİ RUHANİ-SİYASİ SINIRININ ÜZERİNDE

Paris’te yayımlanan siyasi “Haraç” gazetesinin yazarı İstanbullu Arpi Totoyan, 15 Eylül 2006, Cuma günkü sayısının 2. sayfasında, eleştiri oklarını bu kez Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Hazretlerine yöneltmiş.

Patrik Hazretlerinin, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum ve üyelik süreci konusunda ülke lehine açık taraf olması, özellikle 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle Türk ulusunu kutlaması, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının BM Barış Gücü kapsamında Lübnan’a gitmesi konusunda Sabah gazetesine verdiği demeç (http://www.lraper. org/main. aspx?Actionfiltered= DisplayNews&NewsCode=N000001572&Lang=TR) belli ki Haraç gazetesi mensuplarının pek hoşuna gitmemiş.

Arpi Totoyan, ayrıca, müteveffa Patriğimiz Şınorhk Kalustyan’ın (1961-1990) icraatını çarpıtarak, onun bu gibi konularda sus durma tercihini kullandığını yazarken, müteveffa patriklerimiz I. Karekin Hazretlerinin (1951-1961), Şınorhk Hazretlerinin (1961-1990), II. Karekin Hazretlerinin (1990-1998) terörün ve şiddetin her türlüsünü nefretle kınadıklarını, her türlü milli ve dini bayramda devlet yetkililerine gönderdikleri tebrik mesajlarıyla Türk ulusunu kutladıklarını her nedense ansızın unutuvermeyi tercih etmiş.

Türkiye Ermenileri Patrikliği, Türkiye’de yaşayan Ermeni kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ruhani merkezidir ve Türklerle Ermeniler arasındaki yaşam diyaloğu konusunda elinden geleni yapmaya devam edecektir.

Yorumlar kapatıldı.