İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Elif Şafak için önlem alınsın´

RADİKAL – İSTANBUL – Yurttaş ve Barış inisiyatifleri, avukat Kemal Kerinçsiz ve yandaşlarının protesto etmeye hazırlandıkları yazar Elif Şafak’a sahip çıktı. İnisiyatif, Kerinçsiz ve arkadaşlarının yargılanmasını istedi. Metis Yayınevi de tüm aydınları adliye önünde buluşmaya çağırdı.

Elif Şafak’ın, ‘Baba ve Piç’ romanındaki bir kahramanının sözleri hakkında TCK’nın 301. maddesinden açılan davanın ilk duruşması yarın Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 10.30’da görülmeye başlanacak.

‘Provokatörlere kayıtsız kalınmasın’

Barış ve Yurttaş inisiyatifleri dün yaptığı ortak açıklamada, Kerinçsiz ve yandaşları için ‘örgüt’ ifadesini kullandı.

Açıklamada şöyle denildi: “Bu, TCK 220. maddede ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın 1. maddesinde yazılı yasak örgütlenmelerden, kanunun suç saydığı fiilleri işlemek için meydana getirilmiş birleşmeler yasaya aykırıdır. Yadırgatıcı olan, bu örgütün bu kadar açık çalışmasına rağmen onu kuranlara, yönetenlere ve üyelerine bu güne kadar hiçbir soruşturmanın açılmamış olması. Bu provokatörlere bu kadar kayıtsız kalınması yargının etkisini zedeliyor. Savcılar seyrettikleri bu yasadışı örgüt ve onun militanları hakkında soruşturmayı artık açmalı.”

Metis Yayınevi’nden yapılan açıklamada, Şafak’ın doğum yaptığı için duruşmaya katılamayacağı, yayınevi sahibi Semih Sökmen’in mahkemede olacağı belirtildi. Açıklamada, “Marjinal, bir avuç’ olanın daha fazla demokrasi ve özgürlük isteyenler değil, hukukun yerine şiddeti koymak isteyenler olduğunu gösterebilmek için, edebiyatın kovuşturmaya uğramadığı, düşüncenin boğulmadığı bir Türkiye için hepinizi duruşmada hazır bulunmaya çağırıyoruz” denildi.

Yorumlar kapatıldı.