İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan, Fransa´da tanıtılacak

Paris – Ermenistan, Fransa’nın çeşitli kentlerinde 21 Eylül 2006-14 Temmuz 2007 tarihleri arasında düzenlenecek 500’ü aşkın kültürel etkinlikle tanıtılacak.

“Fransa’da Ermenistan yılı: Benim Dostum Ermenistan” adlı proje, Fransa Dışişleri Bakanlığında düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, Ermenistan Kültür Bakanı Hasmik Poghosyan, Fransa Dışişleri Bakanı Philippe Douste-Blazy ve Kültür Bakanı Renaud Donnedieu’nun konuşmacı olarak katıldığı basın toplantısına, Fransa’daki Ermeni diasporasının yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Douste-Blazy, “kültürel etkinliklerin Ermenistan’ın 15. bağımsızlık yıldönümü olan 21 eylülde başlamasının anlamlı olduğunu” belirterek, “Fransa ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da güçlendiğini” söyledi.

Basın toplantısında bir Ermeni gazetecinin, “Fransa’da Ermeni yılı kutlanırken, Türkiye’de Fransa yılı kutlanacak. Türkiye, Ermeni soykırımını hala tanımazken, Türkiye’de Fransa’nın tanıtılacağı etkinlikler yapılması çelişkili değil mi”‘ şeklindeki sorusu üzerine Douste-Blazy, “siyaset ve kültür konularının birbirine karıştırılmaması gerektiğini” söyledi.

Fransa’daki etkinliklerde Ermenistan’ın kültürel olarak tanıtılacağını kaydeden Douste-Blazy, halkların birbirlerinin kültürlerini tanımasının barış ve diyaloga hizmet edeceğini ifade etti.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan, bugün ayrıca Fransa Dışişleri Bakanı Douste-Blazy ile ikili görüşme yapacak. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ’ın öncelikle ele alınması bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.