İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’de Ermeni lobisine darbe

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi, Ermeni lobisinin, ABD’nın yeni Erivan Büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karşı çıktığı Richard Hoagland’in atanması onaylandı.

NTV-MSNBC

Güncelleme: 19:46 TSİ 08 Eylül 2006 Cuma

WASHINGTON – ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komitesi, Ermeni lobisinin Erivan’daki yeni ABD büyükelçisi olarak görevlendirilmesine karşı çıktığı Richard Hoagland’ın atanmasını 5’e karşı 13 oyla kabul etti.

Bu gelişme, geçen yüzyıldaki Ermeni olaylarını soykırım olarak nitelendirmediği gerekçesiyle Richard Hoagland’in reddedilmesine çalışan Ermeni lobisi için bir yenilgi olarak değerlendirildi.

ABD’nin Erivan’daki esk büyükelçisi John Evans, bir konuşmasında Washington’un politikasını ihlal ederek, Ermeni soykırımı ifadesini kullanmasının ardından, Başkan Bush tarafından Mayıs’ta görevden alınmıştı.

Bu karar, Ermeni lobisinin büyük protestosuyla karşılaşmıştı.

Komitede yapılan oylamada, Komite Başkanı Richard Lugar’ın yanı sıra 8 Cumhuriyetçi ve 4 Demokrat senatör Hoagland için kabul oyu verdi.

2000 başkanlık seçiminde Demokrat Parti’yi temsil eden John Kerry’nin de aralarında bulunduğu 4 demokrat ve 1 Cumhuriyetçi senator ise red oyu kullandı.

Yorumlar kapatıldı.