İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BARIŞ TARAFTARI DİNLER VIII. DÜNYA KONFERANSININ İKİNCİ GÜNÜ

Barış Taraftarı Dinler VIII. Dünya Konferansı toplantılarına 27 Ağustos 2006, Pazar sabahı devam edildi.

Patrik II. Mesrob Hazretleri, Jamakirk kitabından Pazar sabahı dualarını odasında okuduktan sonra, Westin Miyako Oteli’nde konaklayan diğer delegelerle birlikte, saat 07:15’te özel otobüslerle yarım saat uzaklıkta bulunan Kyoto Uluslararası Konferans Merkezi’ne geçti.

Saat 08:45’te başlayan 3. Genel Kurul’un ana teması “Barış Tesisi yoluyla Güvenlik Paylaşımının Arttırılması” idi. Kissinger McLarry ve Ortakları Şirketi’nin yöneticisi III. Thomas F. McLarry’nin (A.B.D.) idare ettiği oturumda, sırasıyla Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Prof. Alpha Omar Konare (Mali), Amerikan Yahudi Komitesi’nin Dinlerarası İlişkiler Bölümü Uluslararası Başkanı Hahambaşı David Rosen, Tüm Afrika Kiliseleri Konferansı Genel Sekreteri Episkopos H. Mvume Dandala (Güney Afrika), Katolik Kilisesi Yardım Teşkilatı yöneticisi Kenneth Hackett (ABD), Çin Budist Birliği Genel Sekreteri Xue Cheng, Japonya Uluslararası Silahsızlanma ve Güvenlik Kalıcı Komisyonu Başkanı Gijun Sugitani birer konuşma yaptılar.

Verilen kahve molasında sonra, saat 11:00’de üç ayrı salonda “Anlaşmazlıkların Aşılması”, “Barışın Tesisi” ve “Sürdürülebilir Kalkınma” konularında ayrı ayrı toplantılar yapılmaya devam edildi. Patrik Hazretleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ali Dere, “Barış Öğretimi” (Peace Education) alt konulu toplantıya katıldılar.

Saat 12:40’dan itibaren, Hristiyanlar, Müslümanlar, Hindular, Budistler, Yahudiler, Şintoistler, Zerdüştler ve diğer dinlerin mensupları ayrı salonlarda kendi dindaşları ile bir araya gelerek Barış Taraftarı Dinler Konferansı’nda görüşülen temalar hakkında görüş alışverişinde bulundular, dua ettiler, dileklerde bulundular.

Saat 14:00’te, farklı ülkelerdeki Barış Taraftarı Dinlerin Ulusal Komiteleri arasında iletişimin arttırılabilmesi için alınması gereken tedbirler konusunda bir toplantı yapıldı.

Saat 15:30 ile 18:30 arasında Kyoto’daki çeşitli mabedlere bir gezi düzenlendi. 27 Ağustos, Pazar günkü program Kyoto Uluslar arası Konferans Merkezi’nde verilen akşam yemeği ile sona erdi.

Pazar günkü programa da, Türkiye’den Patrik II. Mesrob Hazretleri; ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, aralarında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Paçacı’nın ve Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Doç. Dr. Ali Dere’nin bulunduğu dört kişilik bir heyetle katıldı.

Ermeni Kilisesi’nden Tüm Ermeniler Katolikosluğu adına Avustralya ve Yeni Zelanda Başepiskoposu Ağan Balyozyan ile Karen Nazarian, Beyrut’taki Kilikya Ermeni Katolikosluğu adına ise Carla Khijoyan Pazar günkü toplantılara katıldılar.

Yorumlar kapatıldı.