İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsrail bizden daha Avrupalı

Kaan Arslanoğlu

Psikopat bir akrabanız var diyelim, varoşta oturuyor. Komşularına sürekli saldırıyor, alemi haraca bağlamış. Ama hep kavga dövüş nereye kadar, serserinin eğlenmesi de gerek, bir ihtiyaç. O zaman canını çıkardığı mahalleliyle tenis oynayacak değil elbet. Çağırıyorsunuz zengin semtinize; kulüplerinize takılıyor, mekanlarınızdan yararlanıyor.

Cidden, bu İsrail tüm sportif etkinliklerde neden Avrupalı sayılıyor? Sorarsanız yığınla bahaneyle karşılaşırsınız. Bazı İsrail takımları çok önceleri Avrupa’da kurulmuştu, onları öldürdük, kovduk; yine de parçamızdırlar… Avrupalı’nın İsrail sempatisini suçluluk duygusuna bağlayanlar da çıkacaktır.

İşin aslı Avrupalı da ırkçıdır, ruh direkleri faşisttir. Yahudi’den hoşlanmaz, kendinden aşağı bulur. Türk’ü günahı kadar sevmez, Arap hayvandan da değersizdir katlarında. Kürt, Ermeni de değersizdir, ama Türk’e diklendiklerinde biraz sevimli görünürler. Ancak sol uçtakilerin bir bölümü Doğulular’a sempatiyle bakar. Bir Türk’le kendini tam eşit gören Batılı’ya çok ender rastlamışımdır. Kafaları öyle idmansızdır ki, buralarda bir sorun mu çıktı, en iyi gazeteleri gelir Elif Şafak filan gibilerin fikir sörflerini izlemeye koyulur.

Avrupalı spor yöneticisi, ‘Türk Avrupalı geçiniyorsa İsrailli neden geçinmesin’ diye düşünür. Yine de asıl neden ekonomik ve siyasi gibidir. Yahudiler bu kadar güçlüyken bırakın Ortadoğu’yu, Uzakdoğu’da devlet kursalar yine Avrupalıdırlar.

Sahi KKTC takımlarıyla özel maç yapılmasını bile yasaklayan Avrupalı neden bu reenkarne Nazileri organizasyonlardan yasaklamıyor? Bunun cevabını da Lagendijk versin. Bilmiyorsa fikir uçuşması özgürlüğünü savunanlardan birine sorsun.

Yorumlar kapatıldı.