İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKP: AB Türkiye´yi bölmez

AKP Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı, AB sürecini topluma tanıtım amacıyla ‘100 Soruda AB’ konulu kitapçık hazırladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kitapçığa yazdığı önsözde, Türkiye’nin 45 yıllık bu süreçte perspektifinin her zaman ‘AB’ye tam üyelik’ istikametinde olduğunu belirtti.

Kitapçıkta, Türkiye’nin kırmızı çizgileri olduğu da belirtilerek, Türkiye’nin Güney Kıbrıs yönetimini bu haliyle Kıbrıs Cumhuriyeti adı altında tanıyamayacağı, ‘Ermeni Soykırımını’ kabul etmeyeceği, Lozan’dan ve toprak bütünlüğünden ödün vermeyeceği görüşü savunuldu. Türkiye’nin ‘İmtiyazlı Ortaklık’ gibi bir statüyü kabul etmesinin mümkün olmadığı ifade edilen kitapçıkta, tarama sürecinin 2006 yılı sonunda tamamlanmasının beklendiği belirtildi. Kitapçıkta ‘AB, Türkiye’nin bölünmesine mi sebep olacaktır?’ sorusuna, ‘Barış çerçevesinde oluşmuş bir birlik, kendisine üye olacak hiçbir ülke içinde oluşabilecek kaosa razı olmayacaktır.

Türkiye’nin içine düşebileceği düşünülen çatışma ve bölünme senaryoları sadece bulunduğu coğrafyada değil, tüm Avrupa’da da bir istikrarsızlık ve tehdit unsuru olacaktır’ yanıtı verildi. Kitapçıkta, müzakere sürecinde Türkiye’yi en çok zorlayacak iki konunun tarım ve çevre olacağı vurgulanıyor. ANKARA

Yorumlar kapatıldı.