İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`SALON DIŞINDA BAYRAM, SALONDA RESMİ TÖREN´

“Altın Kayısı” Uluslararası Film Festivali’nin 10 Temmuz’daki açılışı yaklaşırken, filmleri festival jürisi tarafından kabul edilmeyen yönetmen ve film şirketlerinin şikayet mektupları da gündemi işgal eden konulardan biri oldu.

Festival Md. Harutyun Haçatryan, festivale sponsorluk yapan VIVA.Cell cep telefonu operatörünün önümüzdeki yıl daha fazla maddi katkıda bulunması durumunda, festivale yönelik eleştirilerin azalabileceğini ifade ederken, Festival rejisörü Armen Mamazmanyan, durumun normal karşılanması gerektiğini belirtti.

Dün düzenlenen basın toplantısında festivalin organizasyon konuların ailişkin açıklamalarda bululurken, Erivan Belediye başkanlığının da, konukların kabulünde “Küçük ve küçük olmayan bazı meselelerde” yardımcı olacağı açıklandı.

Armen Mazmanyan, bu yıl festivale yapılan devlet katkısının önceki yıllarla karşılaştırılamayacak kadar çok olduğunu ifade ederken, “Altın Kayısı”ya bu yıl 58 ülknin katıldığına ve “Sinema dünyasının babası” sayılan Tonino Guera’nın da Ermenistan’a geleciğine dikkati çekti.

Mazmanyan, açılış ve kapanış törenlerinin, önceki yıllradan elde ettikleri deneyim neticesi kısa olacağını de söylerken, “Öyle yapacağız ki Moskova Sinema salonda bulunanlar, Şarl Aznavour meydanında bulunanların coşkusuna katılsın” dedi.

Yorumlar kapatıldı.