İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Kerinçsiz´e Dur Demek Baro´nun Görevi´

İHGD İstanbul Barosu’na seslendi: “Hak savunucularına sıklıkla saldıran grubun yöneticisi İstanbul Barosu mensubu. Avukatlık Yasası, barolar ‘insan haklarını savunmak ve korumakla görevli’ diyor. Kerinçsiz bu amaçla taban tabana zıt. Gereğini yapın.”

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

07/07/2006

——————————————————————————–

BİA (İzmir) – “Zorunlu Göçle Yüzleşmek” adlı kitabın tanıtım toplantısında hak savunucularına, akademisyenlerine ve toplantıyı izleyenlere saldırılmasının ardından bir açıklama yapan İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHGD), İstanbul Barosu’nu Avukat Kemal Kerinçsiz’le ilgili göreve çağırdı.

Saldırganlar ve Kerinçsiz’le ilgili, ad vermeden, “kamuoyunun insan hakları savunucularına sıklıkla saldırılarına tanık olduğu bu grubu yöneten, avukatlık mesleği mensubu olduğunu yazılı basından öğrendiğimiz bir kişi” diyen dernek, Baro’nun avukatlık yasasının kendine tanıdığı hakları kullanması ve gerekli tüm önlemleri alması gerektiğini söyledi.

İHGD: Baro meslek kurallarının gereğini yapmalı

Avukatlık Yasası’nın 76. maddesinin “baroların ‘insan haklarını savunmak ve korumak’ la görevli olduğunu”, 95. maddesinin de “Hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmayı” Baro Yönetim Kurulu’nun başlıca görevleri arasında saydığını anımsatan İHGD, “Herhangi bir üyesinin bu amaçla taban tabana zıt eylemler içinde olduğunu gören her Baro, yasanın kendisine tanıdığı haklarını kullanmak ve gerekli tüm tedbirleri almak durumundadır” dedi.

İHGD, Kerinçsiz’in müdahalelerinin Avukatlık Meslek Kuralları’na da aykırı olduğunu belirtti; İstanbul Barosu’nu meslek kurallarının gereğini yapmaya çağırdı. (TK/KÖ)

Yorumlar kapatıldı.