İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Göç raporuna da ’şiddet’li muhalefet

Aslı SÖZBİLİR / İSTANBUL

TESEV’in hazırladığı “’Zorunlu Göç’ ile Yüzleşmek: Türkiye’de Yerinden Edilme Sonrası Vatandaşlığın İnşası” başlıklı raporuyla ilgili basın toplantısı, 6-7 Eylül Olayları Sergisi, Orhan Pamuk, Perihan Maden davası ve Ermeni Konferansı’nda olay çıkartan grubun protestoları nedeniyle tamamlanamadı.

Toplantının açılışında konuşan TESEV Başkanı Can Paker, Doğu ve Güneydoğu’da 1984-1999 arasında yaşanan çatışmalı dönemde yüz binlerce insanın zorunlu göç süreci yaşadığını söyledi. Paker’in konuşmasını kesen Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ramazan Bakkal “Niçin sadece Güneydoğu ve Doğu Anadolu’yu ele aldınız, niçin Filistin’i incelemiyorsunuz?” dedi. Paker konuşmasını sürdürürken Bakkal işadamı Osman Kavala’ya da “Sen sus Kızıl Milyarder” diye bağırdı. Paker konuşmasını tamamlayamazken Bakkal, Araştırma Grubunda yer alan Dilek Kurban’ın babası Baki Kurban’la tartışıp, kafasına vurdu. Protestoculardan Muammer Kocadağlı da sandalyeleri devirerek, toplantıyı düzenleyenlere saldırdı.

KERİNÇSİZ ONAYLAMADI

Arbede nedeniyle polis tarafından apar topar gözaltına Bakkal, Kocadağlı ve Türkiyem Topluluğu İstanbul Şube Kurucularından Erdal Ergen, polis otobüsünde bekletildi. Olayları sessizce izleyen Büyük Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz fikirleri dinlemek için geldiklerini şiddet görüntülerini onaylamadıklarını belirtti. Toplantı ertelendi.

Yorumlar kapatıldı.