İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dink: Organize edenlerin tuzağı

HRANT Dink, “Rahibin Evladı olur mu ?” başlıklı yazısında Karekin II’ye dini bir sıfat olan “Vehapar” diye hitap ederek, şunları söyledi:

“Vehapar’ın Türk basınıyla buluşmasını organize edenler, ona nasıl bir tuzak hazırladıklarını biliyorlar mıydı? Hiç kuşkum yok…Biliyorlardı. İsterlerse, Türk-Ermeni ilişkilerinin gelişmesine önem veren, Vehapar’ın mesajlarını doğru algılayacak ve bunu iyi niyetle yansıtacak, onu soru tacizine uğratmayacak, toplumuzuza yakın duran belli başlı kalemlerden bir seçim yapabilirler ve Vehapar’ı Türk basınının manşetlerine ’Kin kustu’ konumunda taşımayabilirlerdi. Böyle yapmadılar çünkü onlar zaten medyaya öyle yansısın istiyorlardı. Ermeni soykırımı konusunda kendisine sorulan ısrarlı sorular karşısında ne diyecekti Vehapar? Başkaları gibi dengecilik mi oynayacaktı, yoksa halkının içselleştirdiği ortak algılamayı mı yansıtacaktı? Kuşkusuz ikincisini yapacaktı ve bunlar onu çok iyi biliyorlardı…”

Ermeni toplumunun kilise hiyerarşi ile olan bağının gücüne dikkat çekilen yazıda, “Toplum kilisesine bağlılığı gaflete düşmüş din adamlarını uyaracak güçtedir” denildi.

Yorumlar kapatıldı.