İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Chomsky Kitabından `Aram´ Yayınlarına Dava

ABD’li tanınmış filozof ve dilbilimci Noam Chomsky’nin kitabını yayımlayan Aram Yayınları sorumlusu Fatih Taş ve kitabın hazırlayıcıları “Türklüğü, Cumhuriyeti ve TBMM’yi aşağılamak” iddiasıyla Faruk Kurhan ile Lütfi Taylan Tosun’a dava açıldı.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

04/07/2006 Erol ÖNDEROĞLU

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aram Yayınevi’nin yayımladığı ve ABD’li tanınmış filozof ve dilbilimci Noam Chomsky’nin de yazarı olduğu “Kitle Medyasının Ekonomi Politiği: Rızanın İmalatı” başlıklı kitaba dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 5 Haziran’da açılan davanın ne zaman görülmeye başlanacağı henüz belli olmadı.

Yayıncıların 6’şar yıl hapisleri isteniyor

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Onaran’ın iddianamesinde, Aram Yayınları sorumlusu Fatih Taş ile kitabın hazırlayıcıları oldukları ileri sürülen Ömer Faruk Kurhan ile Lütfi Taylan Tosun’un 1,5 yıldan 6’şar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Başsavcılığın iddianamesinde, “Türklüğü, Cumhuriyeti ve Meclis’i alenen aşağılama” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla suçlanan kitabın bazı bölümlerine de yer verildi.

Filozof Noam Chomsky, bir başka kitabı nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yargılanan yayıncı Fatih Taş’a destek olmak için Türkiye’ye gelerek duruşmayı izlemişti. (EÖ/AD)

Yorumlar kapatıldı.