İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD SENATOSU YENİ ELÇİNİN TEYİDİNİ ASKIYA ALDI

California Courier gazetesinin yayıncısı ve baş editörü Harut Sasunyan’ın verdiği habere göre; uzun tartışmalardan sonra Senato Dış İlişkiler Komitesi (SDİK), geçen hafta Reacherd Hoagland’ın ABD yeni Ermenistan elçisi olarak tayinini askıya aldı.

28 Haziran’da SDİK İrlanda ve İsviçreye yeni ABD elçileri atanması konusunu kısa sürede karara başlarken, Reacherd Hoagland’ın yeni Ermenistan elçisi olarak atanması konusu bir saatten fazla tartışmaya sebep oldu ve tayini konusu askıya alındı.

Hatırlanacağı gibi elçi ABD elçisi John Ewans ABD Ermeni toplumuyla bir buluşmasında soykırım kelimesini kullandığı için, Ermenistan’daki elçilik statüsünün devap edip etmemesi ABD Dışişleri bakanlığınca uzun süredir tartışılmakta.

Senato’nun ilgili tavrı Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığının kararlarından memnun olmadığını gösterirken, elçilerin tayini konusundaki görüşmeler öncesinde senatör Joe Biden (Dem., Delavar)Dışişleri bakanı Kondoliza Rise’e yolladığı bir ültimatom-mektupla, Ewans’ın durumuna ilişkin ayrıntılı açıklama yapılmasını istedi.

Senatör Biden’a, senatörler Joe Cerry, Barbara Boxer, Christopher Dod, Lincoln Chafy, Eduard Kennedy ve Pol Serpanes de destek olmaktalar.

Yorumlar kapatıldı.