İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

20 milyonluk miras vurgunu tapudan döndü

Huzurevinde yaşayan ve hiçbir varisi olmayan emekli avukat 83 yaşındaki Ahmet Esat Kahya, dolandırılmaktan tapu müdürünün dikkati sayesinde kurtuldu. Ermeni asıllı olduğu öğrenilen Kahya’yı takibe alan Yakup Müsellim adındaki dolandırıcı, 20 milyon YTL (20 trilyon TL) değerindeki arsa ve apartmanların noter satışını gerçekleştirdikten sonra tapu işlemleri için gittiği tapu müdürlüğünde yakalandı.

NOTER DE ZAN ALTINDA

Büyük vurgun planı geçtiğimiz nisan ayında Bakırköy’de yaşandı. 25 Mayıs 2005 tarihinden beri Beykoz’da bulunan Anatolia Park Huzurevi ve Dinlenme Merkezi’nde kalan DEMANS (hafıza, düşünme, mantık yürütme, yer ve zaman tayini, okuduğunu anlama, konuşma, günlük basit işleri yapma gibi işlevlerde bozukluk) hastası olan 83 yaşındaki Ahmet Esat Kahya’nın kimlik bilgilerine ulaşan Yakup Müsellim, Bakırköy Meydanı’na sadece 100 metre uzaklıkta yaklaşık 20 milyon YTL’lik apartman ve arsaları bulunan Kahya’nın servetinin üzerine konmak için çalışmalara başladı. Önce Kahya’yı Güngören’de bir adreste oturuyor göstererek ikamet aldı. Ardından da Bakırköy 11. Noteri’ne giderek vekalatname hazırlattı. Haseki Hastanesi’nden Uzman Dr. Ahmet Kibaroğlu imzalı, “Şahsın hukuki ehliyeti tamdır” yazılı bir rapor hazırlandı.

İMZA ELE VERDİ

Yakup Müsellim noterden aldığı vekaletnameyle Bakırköy Tapu Müdürlüğü’ne gelerek Kahya’ya ait olan malları üzerine almak, sonra da satmak için çalışmalara başladı. Yapılan araştırmada bir dükkanı 75 bin, bir daireyi de 50 bin YTL’ye Bülent İ.’ye satmak için anlaştığı ortaya çıktı. Ancak Müsellim’in aylardır uğraştığı vurgun, tapu memurlarının dikkati sayesinde deşifre oldu. Bakırköy 2. Tapu Müdürü Muzaffer Uysal ve görevli diğer memurlar Kahya’nın resmi ve imzasının benzemediğini belirledi. Evrakta sahtecilikten şüphelenen Muzaffer Uysal, durumu Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin’e, Şahin de İstanbul Defterdarlığı’na bildirdi. Defterdarlık araştırması ile dolandırıcılık kesinleşti. Kaymakam Şahin, Kahya’yı görmeden vekaletname hazırlayan Bakırköy 11. Noteri’yle ilgili olarak Adalet Bakanlığı’na, Yakup Müsellim ile ilgili Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na, sahte rapor hazırlayan Doktor Ahmet Kibaroğlu hakkında da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.

Uyanık müdüre ödül

BakIrköy Kaymakamı Şahin doğruluğun kazandığını belirterek, “Huzurevinde kalan vatandaşımızın Bakırköy’ün en işlek yerlerinde iki apartman ve dört dönüm arazisi var. Uzman arkadaşlar yaklaşık 20 milyon YTL’lik bir taşımaz mal tespiti yaptı. Tapudaki müdür arkadaşımız ve diğer memurlar böyle bir vurgunu ortaya çıkardı. Doğru ve dürüst davranışları nedeniyle kendilerini birer cumhuriyet altını ve bir maaş ikramiyeyle ödüllendirdim” diye konuştu.

Yapılan araştırmada, Ahmet Esat Kahya’nın 25.05.2005 tarihinden beri Beykoz’da bulunan Anatolia Park Huzurevi ve Dinlenme Merkezi’nde kaldığı, işletmeden hiç ayrılmadığı ve kendisini herhangi bir kimsenin ziyaret etmediği belirtildi. Yine yapılan araştırmada Ahmet Esat Kahya’nın Güngören Gençosman Mahallesi’ndeki adreste de oturmadığı ortaya çıktı. Kahya’nın başka mirasçısı olmadığı için ölümü halinde Medeni Kanun’un 501. maddesi gereğince son mirasçı olarak mirasının Hazine’ye kalacağı öğrenildi.

Ercan ÖZTÜRK / İSTANBUL

Yorumlar kapatıldı.