İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Cumhuriyeti`ne kafa tuttu

ABD ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle küstahlaşan Bartholomeos, AKP’nin teslimiyetçi tutumundan da cesaret alarak, Türkiye Cumhuriyeti’ne kafa tuttu.

——————————————————————————–

Sınırların dışına ulaşan bir yetkim var ki bu, dünya Ortodokslarını kapsıyor.

* YANİ, BEN EKÜMENİKİM

Bu şehirde ne misafir ne de göçmeniz. Hangi mirasa sahip olduğumuzu biliyoruz.

* YANİ, İSTANBUL BİZİM

Siz bir ölüyü ziyarete değil dirilecek olan bir yeri ziyaret etmeye geldiniz.

* YANİ, BİZANS DİRİLECEK

Dilinden zehir aktı…

İSTANBUL’ daki, “Bugün ve Yarın Konferansı”nda konuşan Bartholomeos, Türkiye’ye yine kin kustu. ABD ve AB’den aldığı destekle devlete meydan okuyan Papaz, kendisini ekümenik ilan etti. Patrikhanesinin sınırlarını dünyaya açtı.

Türk Bayrağı asmadı…

HİLTON’daki toplantıda Türk Bayrağı yoktu. Buna tepki gösteren Trakya Türkleri Derneği Başkanı Tahsin Salihoğlu, Papaz’ın yüzüne karşı “Burası Türkiye” deyip Türk Bayrağı açtı. Salihoğlu, bayrağa sahip çıktığı için salondan atıldı.

BARTHOLOMEOS’UN DİLİ AZINLIK OKULUNUN DÜZENLEDİĞİ KONFERANSTA ÇÖZÜLDÜ

İşte papazın 3 muradı

* Ben ekümeniğim

Patrikhane’nin sorumluluğu sadece Türkiye ile sınırlı değil. Ben bütün dünya Ortodokslarının lideriyim

* İstanbul bizim

Rumlar ne yabancı ne misafir ne de göçmen bu şehirde. Hangi tarihi mirasa sahip olduğumuzu biliyoruz

* Bizans’ı dirilteceğiz

Rumlar’a sesleniyorum : Siz bir ölüyü ziyaret etmeye değil, dirilecek olan bir yeri ziyaret etmeye geldiniz

Zoğrafyan Lisesini Bitirenler Derneği tarafından düzenlenen “İstanbul’da Buluşma: Bugün ve Yarın” konulu konferansta açılış konuşmasını yapan Fener Rum Patriği Bartholomeos açık açık Türkiye Cumhuriyeti’ne meydan okudu. Konuşmasına “Kritik sorunları görüşmek üzere toplandık” diye başlayan Bartholomeos, Rumlar ve azınlıklar için kritik bir dönem olduğunu söyledi.

Sınırları aştı

Azınlık hak ve hürriyetlerinin garanti altına alınmasının Avrupa perspektifi için de önemli bir yeri olduğunu iddia eden Bartholomeos, “patrikhane ve ekümeniklikle ilgili her zaman eleştiriye uğradıklarını” belirterek şöyle devam etti: “Biz diyoruz ve ısrar ediyoruz ki, patrikhanenin sorumluluğu sadece bu şehir, bu ülke ve bazı anlaşmalarla sınırlı değildir. Ben Türkiye’deki bütün Ortodoksların dini lideriyim. Fakat sınırların dışına ulaşan bir yetki ve sorumluluğum var ki, bu bütün dünya Ortodokslarını kapsar.”

Tarihe sığındı

İstanbul’daki Rumların sorunlarıyla da ilgilendiklerini ifade eden Bartholomeos, “Hak ve sorumluluk açısından bakarsak ne yabancı ne misafir ne de göçmeniz bu şehirde. Biz, kim ve nerede olduğumuzu, hangi tarihi mirasa sahip olduğumuzu çok iyi biliyoruz” diye konuştu. Fener Rum Patriği Bartholomeos, toplantıya katılan Rumlara da şöyle seslendi: “Siz bir ölüyü ziyaret etmeye değil, dirilecek olan bir yeri ziyaret etmeye geldiniz. Duygularımız, yapacaklarımız, şikayetlerimiz ortak. Eğer doğruları dile getirerek konuşursak, o zaman birlikte olmamız çok kolay olacaktır. Çünkü amaç, geleceğe gitmektir. Bizim geleceğimiz Türkiye’nin geleceği ile ortaktır. Onun için geleceğimizi birlikte inşa edelim.”

Türk bayrağı ve Atatürk yoktu!

Hilton Oteli’nde düzenlenen konferansın açılışı eski Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Tahsin Salihoğlu’nun protestosuna sahne oldu. Salona Türk Bayrağı ve Atatürk resmi asılmadığına dikkat çeken Salihoğlu, “Burası Türkiye” diye bağırarak elinde tuttuğu Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin salona asılmasını istedi. Tepkisi dikkate alınmayan Salihoğlu, karga tulumba salondan uzaklaştırıldı. Konferansa, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Theodoros Kasimis, Yunanistan Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi Kriani İzmini, Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Aleksis Aleksandries, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı İlber Ortaylı, bazı ülkelerin başkonsolosları, bilim adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

Rumların geleceği için toplandılar!

İstanbul Hilton Otelinde düzenlenen konferanta konuşan Rum Patrik Bartholomeos, toplantının Rumlar’ın geleceği için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Göcek’te Rum tacizi

Ganime adlı Rum teknesi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde Göcek Marina’ya girdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, Türkiye’nin Rum Kesimi’ni tanımadığını belirterek, marina yönetiminden Rum gemisinin çıkarılmasını istedi. 18 metre uzunluğunda lacivert renkli ve pupasında bağlı olduğu İmasol’un adı yazılı tekne, önceki gün 12.15 sıralarında Göcek Marina’ya giriş yaptı. Marina yönetimi, önceki akşama kadar, teknenin nasıl çıkarılacağını görüşürken, askeri yetkililer, de şunları söyledi: “Pupa dediğimiz, teknelerin arkasındaki bölümlerde yer alan yazılar, hangi limana kayıtlı olduğunu gösterir. Üzerinde Rum bayrağı taşımasa dahi, bu teknenin Rum teknesi olduğu, bağlı bulunduğu Limasol limanından anlaşılıyor. Türk karasularına ticari gemi de, tekne de, kotra da kesinlikle giremez. Çünkü böyle bir devlet tanımıyoruz.”

Patrikhane’ye kapatma davası

Büyük Hukukçular Birliği Derneği, Fener Rum Patrikhanesinin kapatılmasına ilişkin yaptıkları başvuruya Cumhurbaşkanlığınca cevap verilmediği gerekçesiyle dava açtı. Danıştay ilgili Daire Başkanlığı’na gönderilmek üzere İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığına verilen dilekçede, davacılar olarak
avukat Kemal Kerinçsiz hem Büyük Hukukçular Birliği Derneğini temsilen, hem de kendi adına asaleten, davalı olarak ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yer alıyor. Dilekçede, “Fener Rum Kilisesi’nin kapatılmasına ilişkin 21 Nisan 2006 tarihli müracaatımız davalı tarafından 22 Nisan 2006 tarihinde tebellüğ edilmiş olup, 4 Mayıs 2006 tarihli yazı ile sadece müracaatın alındığı bildirilmiş, ancak yasal 60 günlük süre kapatma konusunda menfi veya müspet bir idari işlem tesis edilmemiştir. Bu durumda yasa uyarınca kapatma talebimizin reddedildiği kabul edilerek, idari cevap süresi olan 60 günlük süre dolmakla, dava açma hakkımız doğduğundan, iş bu davanın ikamesi zarureti hasıl olmuştur” denildi.

Suç işleniyor

Dilekçenin talep bölümünde patrikhanenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin egemenlik haklarına sürekli olarak muhalefet ettiğinden ve laik devlet ilkesini çiğnediğinden ötürü kapatılması gerektiğinin altı çizilirken, dava sonuçlanıncayla kadar da faaliyetlerinin önlenmesi gerektiği kaydedildi.

Yorumlar kapatıldı.