İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Samsun´da rahibe bıçaklı saldırı

Samsun İtalyan Katolik Kilisesi rahibi Brunissen bıçaklandı. Brunissen, Santoro cinayetinden sonra, “Hayatımdan endişe ediyorum” demişti

SAMSUN DHA

Samsun İtalyan Katolik Kilisesi rahibi Pierre Francoisse Rene Brunissen (74), akli dengesi bozuk olan Atilla Nuran tarafından kalçasından bıçaklandı. Brunissen’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, gözaltına alınan Nuran, “Rahip bana sık sık İncil vererek değişik yerlere götürmemi istiyordu” dedi.

Olay dün 19.30 sıralarında İstiklal Caddesi’nde meydana geldi. Ulugazi Mahallesi’ndeki İtalyan Katolik Kilisesi’nin Fransız asıllı rahibi Brunissen caddede yürürken, yanına yaklaşan Nuran bıçağını kalçasına sapladı. Brunissen hastaneye kaldırılırken, polis kısa süre sonra Nuran’ı yakaladı. Brunissen’i 8 yıldır tanıdığını belirten Nuran ifadesinde “8 yıldır bana misyonerlik yaptırıyordu. Artık gözüm açıldı. Beni bugüne kadar kandırdığı için bıçakladım” dedi. Brunissen ise, “Nuran’ı 8 yıldır tanırım. Bana 70 YTL borcu vardı. Parayı vermesini isteyince tartışma çıktı ve beni bıçakladı” dedi.

Yaralanan Brunissen, Trabzon’daki Santa Maria Katolik Kilisesi’nin rahibi Andrea Santoro’nun öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada “Bu çok kötü bir olay. Adam öldürmek günahtır. Yaşanan olaylardan sonra ben de hayatımdan endişe duyuyorum” demişti.

Yorumlar kapatıldı.