İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİ PATRİKLİĞİ BASIN SÖZCÜLÜĞÜ’NDEN

Tüm Ermeniler Katolikosu II. Karekin Hazretleri, Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Hazretleri ve İstanbul Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos Hazretlerinin müşterek davetiyle 20-27 Haziran 2006 tarihleri arasında İstanbul’a gelmiş ve başarılı bir ziyaret gerçekleştirmiştir.

Bu vesileyle, sayısız gazete ve basın ajanslarının muhabir ve yazarları özel mülakat için Katolikos Hazretleriyle görüşme talebinde bulunmuşlardır. Katolikos Hazretleriyse, özel mülakat yerine, tüm basın mensuplarını bir defaya mahsus olmak üzere Patriklik binasında kabul etmek istemiştir. Bu, tamamen Katolikos Hazretlerinin şahsî kararı olmuştur.

Mülakatı bizzat Patriklik Basın Sözcüsü yönetmiş, hatta bir iki kez, teyp çözümünden de anlaşılabileceği üzere, Basın Sözcüsü “Bu kadar yeterli” diyerek basın toplantısını sona erdirmek istediğinde, Katolikos Hazretleri “Bırakın sorsunlar!” diyerek toplantının sonlandırılmasını engellemiştir.

Hal böyleyken, Ermeni toplumundaki belli mihraklar, Patriklik Makamı’nı suçlayarak, basın toplantısını organize ederek Patrikliğin Katolikos Hazretlerine “tuzak hazırladığı” iddiasında bulunmuşlardır.

Kaldı ki, basın toplantısının yapılmasını İstanbul Ermeni Patrikliği istemiş olsaydı bile, Tüm Ermeniler Katolikosu ünvanını haiz bir dini lider herhalde kendi iradesi dışındaki bir toplantıya katılmama dirayetini gösterebilirdi. Tam aksine, Katolikos Hazretlerinin basınla bir araya gelmekten mutluluk duyduğu her halinden belliydi ve basın mensuplarının ilgisi için de kendilerine defaaten teşekkür etti.

Ayrıca, Patrik II. Mesrob Hazretleri, Hürriyet Gazetesi’ne verdiği cevaplar konusunda Patriklik danışmanlarına danışmamıştır, verdiği cevaplar ise Türkiye Ermenileri Patriği’nin görüşleridir.

BASIN SÖZCÜLÜĞÜ

Yorumlar kapatıldı.