İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hedef Karekin´di, Yaşlı Kadını Dövdüler

Hukukçular Birliği üyesi avukat Kerinçsiz’in de içinde bulunduğu gruptan Muammer Kocadağlı adlı bir kişi, “Bizi rahatsız etmeyin, gidin” diyen Heybeliada’daki bir yaşlı kadına saldırdı. Grup, Ermeni Genel Patriği 2. Karekin’i protesto etmek istedi.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

23/06/2006

——————————————————————————–

BİA (İstanbul) – Osmanlı Ermenileri Konferansı’nı iptal ettiren, yazar Orhan Pamuk, gazeteci Hrant Dink ve çok sayıda aydın hakkında suç duyurusunda bulunan ve yargılamaya şiddet bulaştıran Hukukçular Birliği üyesi avukat Kemal Kerinçsiz ve arkadaşları, bu kez Heybeli Ada’da yaşlı bir kadına saldırdılar.

Ermeni Genel Patriği 2. Karekin’in adayı ziyaretini protesto etmek isteyen aşırı milliyetçi grubun içinden bir kişi, kendilerine “Bizi rahatsız etmeyin, gidin” diyerek itiraz eden yaşlı bir kadına saldırdı.

Gözaltındaydı, serbest bırakıldı; kadına vurdu

Yaşlı kadının yüzüne eliyle vuran kişinin, Aya Triada Manastırı yakınında pankart açtığı için arkadaşıyla birlikte gözaltına alınan ancak hemen sonra serbest bırakılan Muammer Kocadağlı olduğu bildirildi. Yaşlı kadın polis tarafından olay yerinden uzaklaştırılırken, Kocadağlı ile gruptan bir kişi gözaltına alındı.

Ermeni Genel Patriği 2. Karekin, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ve Fener Rum Patriği Bartholomeos, Heybeliada’daki Ruhban Okulu ve Aya Triada Manastırını ziyaret etti. Karekin, Kınalıada’daki Ermeni cemaatine ait Surp Kirkor Lusavoriç Kilisesi’ndeki ayine de katıldı.

Heybeli Ada’daki iskeleden Ruhban Okulu’na yürümek isteyen gruba, barikat kuran ve çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis izin vermedi. Grup engellenince okula faytonla gitmek isteyen Av. Kerinçsiz’e bir polis memuru, “Faytona Büyükada’da binin” dedi. (EÖ/EZÖ)

Yorumlar kapatıldı.