İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Patriği’ne protesto

Türkiye’ye gelen Ermeni Genel Patriği Karekin II, Heybeliada’daki ruhban okulunu ziyaret etti.

NTV-MSNBC

Güncelleme: 14:31 TSİ 22 Haziran 2006 Perşembe

İSTANBUL – Karekin’in ada ziyaretini protesto etmek isteyen Büyük Hukukçular Birliği Derneği Başkanı Kemal Kerinçsiz ve beraberindeki bir grup, vapurla Heybeliada’ya geldi. Ruhban okuluna yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

Ataköy Marina’dan özel bir yatla, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile adaya hareket eden Karekin II, Değirmenburnu’ndaki Sadıkbey Plajı’ndan adaya çıktı.

Buradan ruhban okuluna hareket eden Karekin II, basına kapalı olarak okul ve Triada Manastırı’nı gezdi.

Bu arada, Karekin’in ada ziyaretini protesto etmek isteyen Büyük Hukukçular Birliği Derneği Başkanı Kemal Kerinçsiz ve beraberindeki bir grup, vapurla Heybeliada’ya geldi.

İskeleden ruhban okuluna yürümek isteyen gruba, barikat kuran ve çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis izin vermedi.

Daha sonra sadece Kemal Kerinçsiz’in basın açıklaması yapmak üzereruhban okuluna gitmesine önce izin verildi. Ancak faytona binerek buraya hareket etmek isteyen Kerinçsiz’i polis durdurdu. Faytondan inen ve “Beni gözaltına alın” diyen Kerinçsiz, polis aracına bindi. Kerinçsiz, polis tarafından araçtan çıkartıldı ve kendisine, gözaltına alınmayacağı söylendi.

Kemal Kerinçsiz, grubun yanına döndükten sonra yaptığı açıklamada ise “Burada bir oyun oynanıyor ve oyunun adı ‘karanlık şatosu Heybeliada”, oyuncuları Bartholomeos ve Karekin. Sahneye koyan George Soros, oynandığı yer Türkiye, yöneten ABD’dir. Bizler de bu oyunun tamamlanmaması için buradayız” dedi.

Öte yandan, Karekin II’in Aya Triada Manastırını ziyareti sırasında, manastıra yaklaşık 100 metre mesafede, ağaçlık alandan aniden çıkan 2 kişi, “Karekin Bartholomeos’un elini öpmeye mi geldi!” yazılı pankart açtı. Burhan Dönmez ve Muammer Kocadağlı adlı kişiler, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Yorumlar kapatıldı.