İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yargıtay Başsavcılığı: Dink Suç İşlemedi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 9. Dairesi’nin Hrant Dink’in “Türklüğü tahkir ve tezyif ettiğine ” dair kararına itiraz etti. Daha önce aynı yönde karar veren yerel mahkeme kararının da bozulmasını istedi. Dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda.

——————————————————————————–

BİA Haber Merkezi

06/06/2006

——————————————————————————–

BİA (Ankara) – Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’le ilgili “Türklüğü tahkir ve tezyif” ettiğine dair kararına esastan itiraz etti.

Başsavcılık, “suçun oluştuğuna” dair bölüme itiraz başvurusunu ve dava dosyasını Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na gönderdi.

Sanığa atılı suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını belirten Başsavcılık, Yargıtay 9. Ceza Dairesi kararının, “suçun oluştuğu”na yönelik bölümünün kaldırılmasının yanı sıra, Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararının da esastan bozulmasını talep etti.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Dink hakkında “Türklüğü tahkir ve tezyif etmek” gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına hükmetmiş, cezayı ertelemişti.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi de, mayıs başında, yerel mahkemenin kararını, uygulama eksikliklerini gerekçe göstererek bozmuştu. (TK)

Yorumlar kapatıldı.