İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

PATRIK HAZRETLERI OKULLARIMIZIN EN BASARILI OGRENCILERININ ANNELERINI KABUL ETTI

http://www.lraper.org/main.aspx?Action=ChangeLanguage&Language=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 14 Mayis 2006, Pazar, saat 16:00’da Patriklik binasinin kabul salonunda Istanbul’daki Ermeni okullarinin, yani Getronagan, Esayan, Surp Hac (Tbrevank), Sahakyan-Nunyan, Pangalti Mikhitaryan liselerinin, Kumkapi Bezciyan, Yesilkoy, Bakirkoy Dadyan, Samatya Anarad Higutyun, Topkapi Levon Vartuhyan, Bomonti Mikhitaryan, Kadikoy Aramyan-Uncuyan, Uskudar Kalfayan-Cemaran, Sisli Karagozyan, Pangalti Anarad Higutyun, Ortakoy Tarkmancats okullarinin en basarili ogrencilerinin anneleriyle, Surp Pirgic Hastanesi “ZIBEC” engelli cocuklarinin gonullu annelerini kabul etti.

Patrikhane bahcesinde toplanan anneler kendi cocuklari ile Patriklik Genclik Kolu “Yerid” uyeleri tarafindan ayri ayri gruplar halinde Patriklik binasi kabul salonuna yonlendirildiler. Patrik Hazretleri, yaninda Rahibe Hripsime Sasunyan ve annesi Mari Mutafyan olmak uzere gelen gruplari Patriklik Tahti’nda karsiladi. Her bir grupla ayri ayri ilgilenen Patrik Hazretleri, okullarin en basarili ogrencilerini tebrik etti, cocuklarinin basarisinda buyuk rol oynayan anneleri kutladi ve her bir anneye kirmizi bir gulle birlikte birer “Patriklik takdir yazisi” sundu.

Daha sonra tum konuklar tekrar salona alindilar ve burada Patriklik Genclik Kolu “Yerid” uyeleri adina Saro Bengliyan soz alarak Rahibe Hripsime Sasunyan’a ve Mari Mutafyan’a birer buket cicek takdim ettikten sonra “Yerid” genclik kolunun Anjel Aslanyan’i “2006 yili annesi” ilan etmeyi kararlastirdigini dile getirdi. Anjel Aslanyan, esi Hayk Aslanyan ile birlikte cok onemli bir bagis yaparak Yedikule Surp Pirgic Ermeni Hastanesi’nde yetiskinler ve cocuklar icin yogun bakim uniteleri tesis etmisti. Anjel Aslanyan’in kent disinda olmasindan dolayi kendisi icin hazirlanmis olan plaketi kizi Hilda Yarman Patrik Hazretleri’nin elinden kabul etti.

YERID ILE CAY

Anneler gunu kutlamalari sonunda Patrik Hazretleri, Yerid genclik kolu uyelerini dorduncu kattaki konutunda kabul ederek, gerceklestirdikleri basarili program icin kendilerini tebrik etti.

Yorumlar kapatıldı.