İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ARAMYANLI GENÇLER ARAMYANLI KALUST SARKIS GÜLBENKYAN MÜZESINDEN BASYAPITLARI INCELEDI

Fotograflar için tıklayınız.

7 Mayis Pazar günü Aramyan Gençlik Komisyonu’nun organize ettigi Boyacikoy Kilisesi ve Sakip Sabanci Müzesinde Lizbon’da bulunan Kalust Gülbenkyan’in müzesinden Osmanli kokenlerine gonderme yapan 36 parçalik oryantalist,tablolar, Osmanli kumaslari ve Osmanli Çinilerini görmek için Kadiköylülerden olusan bir grup ile otobusle yola koyuldular.

Ilk duraklari Boyacikoy’deki Surp Yerits Mangants Kilisesinde Kadikoy Surp Takavor Kilisesi’nin Derayr’i Der Kirkor Damatyan ‘in sundugu Surp Badarak’a Boyacikoy Kilisesi’nin korosu olan Sayat Nova da eslik etti.Aramyan Dernegi Yonetim Kurulu,gençleri ve üyeleri ile Surp Badarak’tan sonra Kilise’nin salonunda kahvalti ettiler. Boyacikoy Kilisesi Yönetim Kurulu Baskani Sayin Nazaret Özsahakyan Kilise ve Boyacikoy hakkinda tarihi bilgiler verdi.Ardindan guzel havadan da faydalanan üyeler boyacikoy’den Sakip Sabanci Müzesine dogru yürüyüs yaparak 15 Nisan’da sergilenmeye baslayan ” Dogu’dan Bati’ya Kitap Sanati Ve Osmanli

Dünyasindan Anilar” adli sergiyi ziyaret ettiler.Bu serginin Aramyanlilar için ayri bir anlami vardi.1869 yilinda Uskudar’da dogan Ilkogretimini Aramyan Uncuyan Okulunda ,Lise Ögretimini de Saint Joseph Lisesi’nde tamamlayan ve zamanla doneminin efsane is adamlarindan biri haline gelen Kalust Sarkis Gülbenkyan’in yasam serüvenine paralel biçimde gelisen sanat tutkusunu ve Osmanli Dünyasiyla hiçbir zaman koparmadigi gönül baglarini yansitan örnekleri incelediler. Aramyanli gençler büyük bir mutlulukla sergiden ayrildilar. Sergiden sonra Emirgan Çay Bahçesinde sohbet ederek günü noktaladilar.

Yorumlar kapatıldı.