İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler soykırım anıtı peşinde

ABD’de Ermeniler, Boston kentine bir sözde soykırım anıtı dikmek için harekete geçti. Açıklanan plan, eski Başkan Kennedy’nin annesi Rose Fitzgerald Kennedy adına Boston içinde uzanan dev parkın bir bölümüne anıt dikilmesini amaçlıyor.

NTV-MSNBC

Güncelleme: 09:06 TSİ 03 Mayıs 2006 Çarşamba
NEW YORK – ABD’de Ermeniler, Boston’da eski başkan Kennedy’nin annesi Rose Fitzgerald Kennedy adına yapılan parka bir sözde soykırım anıtı dikmek istiyor. Beş metrelik anıtın, antik Ermanistan’ın 12 vilayetini simgeleyen 12 köşesi olacak. Ayrıca anıtın görüntüsünün düşeceği bir havuz, fıskiye ve 20 metre çapında bir labirent ile, anıtın sembol Amerikan anıtlarına benzemesi amaçlanıyor.

Ermenilerin bu girişimine Kennedy ailesi ve bazı çevre grupları, parkın bütünlüğünün bozulacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor. Kennedy ailesi temsilcileri, parka bir etnik grubun sembolleri konduğunda başka grupların da benzer taleplerde bulunacağını vurguladılar. Aile, parkın olduğu gibi kalmasını istediğini de açıkladı. Parkta Rose Kennedy’nin bir büstü bile bulunmuyor.

Bazı çevre grupları da Ermenilerin fiili durum yaratarak kent planını değiştirmeye çalıştığını savundular.

Savunma olarak Ermeniler, anıtın bütün göçmenleri simgelediğini öne sürüyor.

Katolik İrlanda göçmeni olan Kennedy ailesi, Başkan John Fitzgerld Kennedy dışında, daha sonra öldürülen kardeşi ve eski Adalet Bakanı Robert Kennedy ile halen senatör olan üçüncü kardeş Ted Kennedy ile tanınıyor. Ted Kennedy, Ermeni lobisinin dostları arasında yer alıyor. Kennedy ailesi Boston kenti ve Massachusetts eyaleti ile özdeşleşmiş durumda.

Yorumlar kapatıldı.