İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Özel okullar tasarısı kabul edildi

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Özel Öğretim Kurumları Kanunu Tasarısı’nı kabul etti.

Tasarı ile özel okullar hariç diğer özel öğretim kurumlarına açılış izni verme yetkisi valiliklere devrediliyor. Kurs açmak için öğretim yılından 3 ay önce izin alma zorunluluğu kaldırılıyor.

Özel öğretim kurumu açmak için en az ödenmiş sermaye kadar mali teminat yatırma şartı aranmayacak. Yabancı okullara tadilat ve onarım
gibi çalışmalar için izin vermeye yetkili makam, valilikler olacak.

Birden fazla okul
bulunan kampuslar içinde yönetim birimi oluşturulacak. Özel öğretim kurumları, artık yalnızca eğitim-öğretimi engelleyici faktörler yüzünden kapatılabilecek. Özel öğretim kurumlarını kapatırken, 6 ay önceden bilgi verme zorunluluğu 3 aya indirilecek.

Devlet okullarında görevli öğretmenler, boş zamanlarında özel okullarda ücret karşılığı derse girebilecek.

Yabancı okullarda ”Türk asıllı müdür yardımcısı” zorunluluğu kaldırılarak, yerine ”Türk vatandaşı” zorunluluğu getirilecek.

Özel okullarda görevli öğretmenlere, öğretmen sendikalarına üye olma hakkı tanınacak. Özel öğretim kurumlarının, reklam için 15 gün
önceden valiliklerden izin alma zorunluluğu kaldırılacak.

Özel okullar, elektrik, su ve doğalgaz parasını, devlet okullarının ödediği fiyattan ödeyecek. Özel okullarda okuyan öğrencilere, ailesinin ekonomik durumuna göre 1000 YTL yardım yapılacak.

Çocuğunu özel okullara göndermek için kredi alanların, aldıklarıkredilerin faizinin yarısını devlet karşılayacak.

Yorumlar kapatıldı.