İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’dan Ankara’ya suçlama

Ermenistan Dışişleri Bakanı Oskanyan, Türk-Ermeni ilişkilerinde ilerleme olmadığını belirterek Ankara’yı suçladı. Ermenistan Parlamentosu Başkanı ise, Ermenistan’ın Türkiye ile açık ve özgür bir şekilde konuşması gerektiğini söyledi.

NTV

Güncelleme: 15:40 TSİ 19 Nisan 2006 Çarşamba

ERİVAN – Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, “Türkiye’nin Azerbaycan ile bağlantılı olarak etnik çıkarları aşamayacağını ve bölgesel sorunlara daha geniş açıdan yaklaşımda bulunamayacağını” iddia ederek, “Türk-Ermeni ilişkilerinde ilerleme yok, çünkü Türkiye bunu istemiyor” dedi.

Ermeni soykırımının, uluslararası toplum ve Türkiye tarafından tanınmasının sadece insanlarına ve kurbanlara değil, aynı zamanda uluslararası toplum ve insanlık için bir ahlaki borç olduğunu öne süren Oskanyan, “Ermenistan soykırım suçlarının tanınması ve önlenmesinde standart taşıyıcı rolünü bırakırsa, insanlık ahlakını kaybetmiş olur” diye konuştu.

Ermenistan Parlamentosu Başkanı Artur Bağdasaryan ise, Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung’a verdiği demeçte, soykırım iddialarını tekrarlamakla birlikte, “Geleceğimizi de geçmişimizden dolayı heba etmemeliyiz. Benim için geleceğe yönelik gelişme ümidi, geçmişin üzüntülü anılarından daha önemli” dedi.

Bağdasaryan, Türkiye ile açık ve özgür bir şekilde konuşmaları gerektiğini, bu diyaloğa Türkiye’nin de ihtiyacı olduğunu savundu.

Yorumlar kapatıldı.