İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik yemin etti, dava reddedildi

Heybeliada Ruhban Okulu’na teoloji bölümü açılması için bir işadamının bağışladığı 3,3 milyon doların başka hesaplara aktarıldığı iddiasıyla açılan dava, Bartholomeos’un para almadığına ilişkin yemin etmesi üzerine reddedildi.

NTV

Güncelleme: 01:31 TSİ 31 Mart 2006 Cuma

İSTANBUL – Fener-Rum Patriği Bartholomeos hakkındaki yolsuzluk davası reddedildi. Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, işadamı Vasilaki Filoridi ile Patrik Bartholomeos katıldı. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Duruşmada savunmasını okuyan Fener-Rum Patriği Bartholomeos, işadamı Floridi’nin ne kendisine ne de patrikhaneye para verdiğini söyledi. Bartholomeos, “İsviçre bankasına benim hesabıma 3 milyon 300 bin dolar havale edilmemiştir. Böyle bir parayı almadım. Allahım ve namusum üzerine yemin ederim” dedi. Hakim, bu savunmanın ardından davayı reddetti.

İşadamı Vasilaki Filoridi ise, duruşma çıkışında kararı temyiz edeceğini söyledi. İşadamı Floridi, Heybeliada’daki Ruhban Okulu’nun açılması için, 1996 yılında patrikhaneye 3,3 milyon dolar verdiğini, ancak paranın amaç dışı kullanıldığını ileri sürerek, 2001 yılında Patrik Bartholomeos’un da aralarında bulunduğu vakıf yöneticileri hakkında dava açmıştı.

Yorumlar kapatıldı.