İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HRAÇYA ACARYAN´IN 130. DOĞUM YILI ULUSAL KÜTÜPHANEDE KUTLANDI

Büyük dilbilimci Hraçya Acaryan doğumunun 130. yılı vesilesiyle dün Ulusal Kütüphanede yapılan bir etkinlikle kutlandı. Etkinlik çerçevesinde Acaryan’ın eserleri içeren bir de sergi açıldı.

Baskıcı Sovyet iktidarı döneminde, hemen hemen yarı kör vaziyette eserler üreten Acaryan, Kök Kelimeler Sözlüğünü hocası Antuan Meye’ye yolladığında şu yanıtı almıştı. “Hiçbir ülke, hiçbir halk ve hiçbir dil böyle mükemmel bir sözlük üretmemiştir”.

Dün Ulusal Kütüphanede açılan sergide Acaryan’ın Kök Kelimeler Sözlüğü, Ermeni Edebiyatı tarihi, Kelime Hazinesi Araştırmaları, Ermenice Etimolojik El Sözlüğü, Ermenice Kişi İsimleri Sözlüğü vd. bilimsel çalıuşmaları, makaleleri sergilenirken, Klara Terziyan, Ruben sakabedoyan, Haçik Badikyan ve Sergey Galstyan Acaryan’a ilişkin konuşmalar yaptılar.

Hatırlanacağı gibi daha kısa bir süre önce Badikyan ve Galstyan Acaryan’ın Ermenice Dilbilgisi Külliyatının son cildini okuyucuya kavuşturmuşlardı.

Yapılan konuşmalarda Acaryan’ın henüz basılmamış eserlerine de dikkat çerkilirken, Acaryan’ın kendisine ve eserlerine ait bir Müzenin kurulmasının zamanının geldiği de vurgulandı.

M.B.

Yorumlar kapatıldı.