İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

HALEP´TE AGBU´NUN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ SEMPOZYUMU

Bu yıl Ermeni Genel Hayri Birliği (AGBU) 100 yaşını tamamlamakta.

AGBU Suriye Branşıkısa bir süre önce “Arap Ülkeleri Ermeni kadınları”na ilişkin bir sempozyum düzenlemiş ve 600 kişilik bir heyetin katılım gösterdiği sempozyumda, Ermenistan Eğitim-Bilim-Kültür ve Gençlik Daimi Komisyonu Bşk. Hranuş Hagopyan da yaptığı konuşmada AGBU-Ermenistan ilişkileri, AGBU Gençlik kolları faaliyetlerinden ve kadın sorunları konusundan bahsetmişti. Sempozyumun ikinci gününde yaklaşık 4 saat süreyle Sureli Ermeniler Hagopyan’a Ermenistan’daki gelişmelere ilişkin soru yağmuruna tutarken, Suriyeli Ermeni gençler de Hagopyan’la özel görüşme olanağı buldular.

Hagopyan AGBU tarafından inşa edilen 4 katlı Ermeni Merkezi’nin muazzam bir Ermeni kültür yuvasına dönüştüğünü ifade ederken, Gülbenkyan Doğumevi Merkezi’inde çalışan ve Ermenistan’da eğitim görmüş doktorların araplar arasında da nam salmış olduklarını belirtti.

Hagopyan rahmetli göz doktoru Robert Cerecyan’ın kütüphane-hastahanesinin de kıymetli bir resim arşivine sahip olduğunu kaydederken, Halep’te yer alan bu merkezin Ermenistan’a kazandırılması için rahmetlinin eşinin diletke bulunduğunun da altını çizdi.

M.H.

Yorumlar kapatıldı.