İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

David Yengibarjan Band İstanbul´da

22 Mart Çarş. / Mar. Wed.

David Yengibarjan Band

David Yengibarjan (acc), Yaz Baltacıgil (b), Türker Çolak (perc).

Ermeni asıllı Macar akordeon sanatçısı David Yangibarijan 22 Mart’ta İstanbul’da sahne alacak. Yangibarijan Mart ayının sonunda İstanbul’a geliyor. Konser için oldukça heyecanlı ve gönüllü olan Yangibarijan Türkiye’ye gelmek istediğini ancak fırsat bulamadığını da belirtiyor. Birçok kez gerek kendi kurduğu trio ile gerekse solo peformanslar için farklı Avrupa turneleri sırasında Türkiye’ye çok yaklaşan sanatçı bir türlü İstanbul’a gelme fırsatı bulamamış.

Macaristan’da önemli bir akordeon sanatçısı olarak bilinen David Yangibarijan 1995 yılında göç ettiği Macaristan’ın önemli Astor Piazola yorumcularından. Birçok tiyatro ve operalara müzikler yapan, Yangibarijan Macaristan’da birçok tiyatro ve film müziklerine imza attı. Bunlar arasında “Bertold Brecht: Jungle of the Cities”, “Andor Lukáts: Portugal, Joye

Sergent: Crime and Punishment” bulunmaktadır. Ferenc Molnár’ın Liliom, András Szoke”in Three, György Farkas”ın Blood Line, András Fésos”un Street Heart Beat, Zoltán Egressy’in Blue, Blue, Blue, ve daha birçok eserin müziklerini de besteleyen Yengibarijan paris, Londra, amsterdam, Viyana ve Edinburg’da konserler verdi. 1999 yılında Yengibarjan Trio’yu kurdu. Tango temasındaki Holstein Lovers filminin müziklerini yapan topluluk Ferenc Snétberger ve József Horváth Barcza ile çalıştı.

Galata’daki Nardis Jazz Club’da sahne alacak olan Yangibarijan’a 22 Mart’taki konserinde usta müzisyenler eşlik edecek. Samim Karaca (ud), Yaz Baltacıgil (b), Türker Çolak (perc).

Yangibarijan’ın New York’lu sanatçı Frank London ile kurduğu bir de triosu var. Latin, Balkan ve Yahudi Müziklerinin ardından 70’li yıllarda New England Konservatuvarı’ndayken caz çalmaya başlayan London, “Les Misérables Brass Band” adlı ekibini de Boston’da kurmuş. 1999 yılında David Yengibarijan ile birlikte Yengibarijan London Trio’yu kurmuş.

İstanbul’a Mart ayında gelecek olan Yangibarijan, şehirdeki diğer sanatçılarla da tanışma fırsatı bulmayı umuyor.

Yorumlar kapatıldı.