İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

GENÇLERİN KANDİLLİ’DEKİ KAHVALTISI

Resimler: http://www.lraper.org/main.aspx?Action=ChangeLanguage&Language=TR

Patrik II. Mesrob Hazretleri, 11 Mart 2006, Cumartesi, saat 09:30’da, Patriklik Gençlik Kolu üyeleriyle birlikte Kandilli’deki “Suna’nın Yeri” adlı mekânda kahvaltılı toplantıya katıldı.

Medz Bahk (Büyük Oruç) olması nedeniyle, hayvan mamulleri içermeyen gıdalardan oluşan güzel kahvaltı sofrasında, Medz Bahk ve Surp Zadig (Paskalya) vesilesiyle düzenlenen kültürel, sanatsal, ruhanî ve insanî etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Gençler, hayır yemekleri, inanç ve kültür gezileri, müze ve sergi ziyaretleri ve özellikle toplumumuz gençlerinin birlik ve beraberlik içersinde pekişmesine yönelik etkinlikler konusunda istişarede bulundular.

Gençlik Kolu üyeleri, bir sonraki Cumartesi günü Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Picasso Istanbul’da sergisini (http://muze.sabanciuniv.edu/picasso/) gezmeye karar verdiler.

Rumeli Hisarı’ndaki kahvaltıya Patriklik Gençlik Kolu üyelerinden Krikor Baloğlu (Başkan), Bianka Atanasyan, Arman Atınızyan, Dalita Balıkçıoğlu, Serdar Çizmecioğlu, Melissa Gülmezgil, Ari Köroğlu, Murat Nazlı, Serlin Şahingöz, Arto Şirinoğlu, Arden Yanar, bir önceki Gençlik Kolu üyelerinden Sayat Delice ve Tamar Karasu, “Yerid” grubundan ise Ari Aleksanyan, Aras Delice, Narod Berberoğlu, Ari Hakgör, Tulip Katsakhyan, Nora Kuruşyan, Sevan Muratyan, Nadin Tavlıyan ve Sarven Uğrul katılabildiler.

Patriklik Gençlik Kolu’nun başlıca misyonu İstanbul’daki Ermeni gençlerini değerleri etrafında toplanmalarına olanak sağlayabilecek sosyal, kültürel, sanatsal, ruhanî, eğitsel ve turistik etkinlikler düzenlemekten ibaret. Gençlik Kolu, ayrıca, internet ağında halen 1,200 kadar genç üyesi bulunan “Yerid” haberleşme grubunun da moderatörlüğünü üstlenmiş bulunuyor.

1 Mart 2006, Çarşamba akşamı, Patrikhane’de gerçekleşen toplantıda, Gençlik Kolu üyeleri, gizli oylamayla kendi aralarından Krikor Baloğlu’nu Dönem Başkanlığı, Avedis Bıçakçıyan’ı Astbaşkanlık, Serlin Şahingöz’ü Sekreterlik ve Av. Arman Atınızyan’ı Saymanlık görevlerine seçtiler. Ayrıca, Arden Yanar, Dalita Balıkçıoğlu, Melissa Gülmezgil, Antranig Cem Mumcu ve Arto Şirinoğlu sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerden; Saro Bengliyan, Bianka Atanasyan ve Herman Bıçakçıyan hizmet (eğitim ve hayır) işlerinden; Ari Köroğlu, Serdar Çizmecioğlu ve Murat Nazlı da bilişimden sorumlu olacaklar.

KANDİLLİ KİLİSESİ’NDE DUA

“Suna’nın Yeri”ndeki kahvaltıdan sonra, Patrik Hazretleriyle gençler, Kandilli’deki Srpots Yergodasan Arakelots Ermeni Kilisesi’ni ziyaret ederek, mum yaktılar ve dua ettiler. Bu arada, Patrik Hazretleri gençlere Rab İsa Mesih’in Oniki Havarileri ve onların M.S. 1. yüzyılda başarıyla gerçekleştirdikleri misyon konusunda bilgi verdi. Ermeni, Süryani, Kıptî, Hint, Habeş, Rum, Rus, Gürcü, Romen, Bulgar ve Katolik gibi kiliselerin tümünün de gerek kuruluş, gerek öğreti, gerekse yönetim açısından “arakelagan” (havarisel) kiliseler olduğunu açıklayan Patrik Hazretleri, bu tür kiliselerin birbirlerine daha yakın olduklarını ve bunların tümünde de din görevlilerinin diakos (sargavak), presbiteros (kahana) veya episkopos’t rütbelerini taşıdıklarını, papa, katolikos, patrik ve metropolitlerin de aslında birer episkopos olduklarını anlattı. Ziyareti tamamladıkdan sonra, Patrik Hazretleriyle gençler, vakıf yöneticisi Dikran Kevorkyan’a teşekkür ederek kiliseden ayrıldılar.

KANDİLLİ KİLİSESİ

Kandilli’de Srpots Yergodasan Arakelots (Oniki Havariler) adını taşıyan Ermeni Kilisesi 22 Eylül 1846 tarihinde 63. Türkiye Ermenileri Patriği II. Stepanos tarafından ibadete açılmış. 1892’de Zobacı Parseğ Ağa, 1962’de Hovhannes ve Harutyun Küpelyan kardeşler, 1985’te ise Aret ve Monik Yerganyan çiftinin bağışlarıyla onarımdan geçmiştir. Kilisenin kendine özgü bir çan kulesi vardır. Kilisenin vaftiz şapeli rengârenk çinilerle süslüdür. Bu çiniler Kütahyalı Ermeni çinicilerin şaheserleridir. Bu semtte Ermeni Kilisesi üyesi kalmadığından, Ermeni Patrikliği yılda 4-5 kez inanç gezileri düzenleyerek Kandilli Kilisesi’nde ayin düzenlemektedir.

CEMİLE SULTAN KORUSUNDA GEZİ

Kandilli Kilisesi’nden ayrılan Patrik Hazretleri ve gençler, kilisenin üstündeki tepede bulunan Cemile Sultan Korusu’na çıktılar ve burada İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı’na ait olan Hünkar restoranda kendilerine ayrılan özel bölümde kahve içtiler.

Burada da düzenlemeyi düşündükleri etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunmaya devam eden gençler, Boğaziçi’nin özellikle karşı kıyıdaki Rumeli Hisarı’nın görkemli manzarasına hayran kaldılar.

Hünkar restorandan ayrıldıktan sonra kısa bir süre için korunun doğal ortamını duyumsamaya çalışan gençler, bir sonraki Cumartesi sabahı Picasso sergisinde buluşmak üzere birbirlerine veda ettiler.

Yorumlar kapatıldı.