İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa´daki Türk dernekleri `Ermeni soykırımı yasasını kaldırma komitesi´ oluşturacak

Paris – Fransa’daki Türk dernekleri, “Ermeni soykırımı yasasını kaldırma komitesi”ni oluşturmak için girişim başlattı.

Paris Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ali Rıza Taşdelen, Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Fırat Demirönger, Paris’teki Türk İşçileri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Çot ve Ulusal Kanal Televizyonu Fransa temsilcisi Mehmet Başkurt, projeyle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Fırat Demirönger, Fransa’da faaliyette bulunan yaklaşık 300 Türk derneğinin ortak platformda buluşmaları yönünde çağrı yaptığını söyledi.

Komiteyi oluşturmak için 12 Mart Pazar günü bir toplantı düzenleyeceklerini belirten Demirönger, “Görüşlerimiz farklı olsa bile, milli meselemizde bir araya gelme ihtiyacı hissettik. Fransa’da yaklaşık 450 bin Türk yaşıyor. Bu soykırım suçlamasının bizden sonraki kuşaklar üzerine kalmaması için bu girişimi başlatma ihtiyacı duyduk” dedi.

Ermeni halkına karşı olmadıklarını belirten Demirönger, komitenin tarihi belgelere dayanarak, Ermeni soykırımı yalanını çürütmek için Fransa’da çalışmalar yapacağını söyledi.

Demirönger, Fransa’daki Türklerin, sayıları yaklaşık 450 bin olmasına rağmen, oy kullanamadıkları için siyasi bir ağırlık oluşturamadıklarını, bu konuda daha fazla birlik ve dayanışma içerisinde hareket etme ihtiyacı duyduklarını kaydetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Yorumlar kapatıldı.