İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİSTAN MORTGAGE PİYASASININ GELİŞİMİ İÇİN KREDİ VE FON YARDIMLARI

Dün Ermenistan Ekonomi ve Finans Bakanı Vartan Haçatryan ve Almanya Federal Cumhuriyeti elçisi Haike Renate Payç arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde Alman KfW Bankası Ermenistana Mortgage piyasasının gelişimi için kredi ve fon tahsis edecek.

İmza sonrasında açıklamlarda bulunan Alman elçi, ilk kredi tutarının 6 milyon Avro olduğunu ve Mortgage piyasasının gelişimine tahsis edildiğini, projeye destek mahiyetindeki etkinlikler için ek 1 milyon Avro da tahsis edildiğini belirtti.

Meblağın düşük faizli olarak olarak, Alman tarafının ve MB’nın oluşturduğu fonun kıstaslarıan uyan bankalara tahsis edileceğini kaydeden Vartan Haçatryan, programın verimli olması durumunda meblağı 12 milyon Avro’ya çıkarılma olasılığı olduğunu da belirtti. Konut kredilerinde 7 yıllık sürenin 10 yıla çıkarılmasının olası hale gelmekte olduğunu da vurgulayan Haçatryan, uygulanan yıllık %12 faizin de düçme olasılığı olduğunu söyledi.

Alman-Ermeni Fonu Md. Karapet Gevorgyan, krediden toplumun geniş katmanlarının faydalanabileceğini, zira maksimim kredi tutarının 30.000 dolar olduğunu belirtti. Kredilerin Ermeni dramı olarak ve en az 10 yıllık süre için tahsis edileceği de kaydedildi.

Diğer programlarla ilgili yapılan açıklamada; “Taşra tali yapıları-I” (TTY)programı için 2 milyon Avro kredi tahsis edileceği, bunun parasal yardıma dönüşme olasılığı da olduğu kaydedilmekte, TTY-II için 1,7 milyon Avru kredi, 1 milyon avro parasal destek eğitim-hazırlık çalışmaları için, 400.000 Avro “Araştırmalar ve uzmanlar Fonu” için.

Haçatryan TTY-I çerçevesinde Aramavir eyaleti temiz ve atık su sistemlerinin onarımının gerçekleştirileceğini, TTY-II çerçevesinde; Güğrü, Vanadzor kentleri ve havalisi köylerinin temiz ve atık su sistemlerinin yenileneceğini kaydetti. Program çerçevesinde 370.000 kişinin temiz içme suyuna kavuşacağı da vurgulandı.

Ara Martirosyan

Yorumlar kapatıldı.