İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Ermeni soykırımı´ filminde geri adım

Avrupa Konseyi destekli sinema fonu Euroimage’dan yardım almak isteyen Ermeni soykırımı konulu ‘Tarla Kuşlu Ev’ isimli filmin senaryosu değişiyor. ‘Savaşta aşk’ temasına dönüşmesi beklenen senaryonun son hali bugün belli olacak.

İtalyan sinemasının usta isimleri Paolo ve Vittorio Taviani kardeşler; Ermeni soykırımı iddiası üzerine çekecekleri filmin senaryosunda son anda değişiklik yaptı. Strasburg’da bugün sona erecek olan üç günlük Euroimage toplantısında gündeme gelen projenin yönetmenleri olan Taviani Kardeşler’in özel bir mektupla başvurarak, senaryoda değişiklik yapmak istedikleri bildirildi.

YENİ TEMA; SAVAŞTA AŞK!

Son andaki bu gelişmelerle filmin Ermeni soykırımı yerine ‘savaşta aşk’ teması üzerine yoğunlaşması bekleniyor. Bu gelişmelerde; Başbakan Erdoğan’ın haftasonu İtalyan Başbakanı Berlusconi’ye yazdığı mektubun etkili olabileceği de gündemde! İtalya’da yaşayan Ermeni asıllı yazar ve eğitmen Antonia Arslan’ın Ermeni soykırımıyla ilgili ‘Tarla Kuşlu Ev’ adlı kitabından sinemaya uyarlanacak olan film; 600 bin Euro yardım almak için Avrupa Konseyi destekli sinema fonu Euroimage’dan mali destek istiyor.

BUGÜN BELLİ OLACAK

Filmin senaryosunun son hali, bugün sona erecek Euroimage toplantısında belli olacak. Toplantılara katılan Türkiye temsilcisi Ahmet Boyacıoğlu’nun projenin her iki topluma getireceği zarar konusunda Euroimage başkanıyla acil bir görüşme yaparak uyardığı da gelen bilgiler arasında. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 32 Avrupa ülkesinin bulunduğu Euroimage Fonu, yılda ortalama 55 filmin yapım, tanıtım ve dağıtımı için destek veriyor.

1915 OLAYLARINA ODAKLI

Dokuz milyon Euro bütçeli ‘Tarla Kuşlu Ev’ adlı film; İtalya ve Türkiye arasında köprü kurarak Anadolu’daki çiftlik sahibi olan zengin bir Ermeni ailesinin 1915 olaylarında yaşadıklarına odaklanıyor. Öykünün kilit noktası ise ailenin güzel kızına aşık olmasına rağmen, katliama katılan ve onun öldürülmesine seyirci kalan genç bir Türk askerinin savaştan sonra vicdanının sesini dinleyerek yaptıklarını itiraf etmesi! Paolo ve Vittorio Taviani’nin şimdi değiştirmeyi düşündükleri bu dramatik finalle, ‘sembolik de olsa’ soykırım iddiasına Türkler tarafından onay verilmiş oluyor.

Yorumlar kapatıldı.