İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İşçi Partisi, Berlin’deki ‘Talat Paşa’ yürüyüşünde yalnız kaldı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 18 Mart 2006 Cumartesi günü Federal Meclis’in sözde Ermeni soykırımını kabul etmesine karşı düzenlenecek yürüyüşün organizatörleri geri çekilmeye başladı.

İşçi Partisi’nin (İP) ön ayak olduğu ve Berlin’de yapılması düşünülen ‘Büyük Proje 2006-Berlin, Talat Paşa Harekatı’ isimli eylemin Almanya’daki organizatörleri eylemden birer birer ayrılıyor. Bu kararda İP lideri Doğu Perinçek’in eylemi kendisine mal ederek siyasi şov yapma amacının etkili olduğu belirtiliyor. Eylemin Almanya Yürütme Kurulu üyeleri arasında bulunan Almanya Türk Dernekleri Koordinasyon Kurulları Genel Başkanı Tahsin Bayar, geri çekilmelerinde İP’in kışkırtıcı açıklamalarının etkili olduğunu söyledi. Koordinasyon kurullarının Berlin ayağını oluşturan ve 18 Mart yürüyüşünün organizatörü olan Berlin Türk Cemaati Başkanı Taciddin Yatkın da yürüyüşten çekildiklerini doğruladı. Yatkın, yürüyüş projesinin kendilerine ait iken İP’in olaya müdahil olduğunu ve kendilerinin de İP’in bir projesinin Berlin uzantısı gibi gösterildiğini söyledi.

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, sözde Ermeni soykırımı iftirasına karşı olduklarını, ancak bu yürüyüşe destek vermediklerini açıklarken, Ülkücü kanattaki Türk Federasyonu da yürüyüşe destek vermedikleri belirtti. Avrupa Türk İslam Birliği Başkanı Fikret Ekin, “İçinde olmadığımız bir işin ne başında ne de sonunda oluruz.” derken, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, İP’in bu işin siyasi rantını elde etmeye çalıştığını dile getirdi.

İsmail Kul, Frankfurt

Yorumlar kapatıldı.