İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni soykırımına Talat Paşa Yürüyüşü

Mustafa KINALI / İSTANBUL

18 Mart’ta Berlin’de yapılacak “Talat Paşa’yı Anma ve Ermeni Soykırımını Protesto” yürüyüşüne Türkiye’den katılacak aydınlar için THY’den 3 uçak kiralandı.

Koordinatörlüğü’nü Ulusal Kanal’ın yaptığı proje için uçak kiralama işlemini ise ’Büyük Proje 2006, Berlin, Talat Paşa Harekatı Yürütme Kurulu’ gerçekleştirdi. Yürüyüşün amacı, Almanya’da son yıllarda kabul görmeye başlayan Ermeni Soykırımı kararlarına tepki göstermek ve bu kararları geri aldırmak. Büyük Proje 2006 Yayınlar Sorumlusu ve Danışma Kurulu Üyesi Turan Özlü, Almanya’nın 16 Haziran’da Türkiye’nin Ermenilere yönelik katliam yaptığına dair bir karar aldığını, Bremen ve Essen Belediyeleri’nden de bu yönde kararlar çıktığını, bazı üniversitelerde soykırım kürsüleri açıldığını belirtti. Bu tür girişimler karşısında suskun kalınmaması gerektiğini söyleyen Özlü, şöyle konuştu: “Geçen yıl, Temmuz ayında Türkiye’den 200 kişilik bir aydın grubu, Sayın Rauf Denktaş başkanlığında İsviçre’ye gitmişti. Orada, büyük siyasi ve hukuki başarı kazanıldı. Şimdi biz Lozan modelini Almanya’ya taşıyoruz. Avrupa’da soykırım başta olmak üzere alınan bazı kararlar karşısında sesimizi çıkarıyoruz. Boyun eğme dönemine son veriyoruz.”

3 UÇAK KALKACAK

18 Mart 2006 tarihinde İstanbul, Ankara ve İzmir’den hareket edecek uçaklardan ilki İstanbul Atatürk Havaalani’ndan saat 07.30’da kalkacak. Ankara Esenboğa Havaalanı’ndan kalkış saati de 07.30. İzmir uçağının Adnan Menderes Havaalanı’ndan kalkış saati ise 06.50 olarak açıklandı.

Yorumlar kapatıldı.