İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni lobisi, soykırım panelini yasaklattı

Amerikan PBS televizyonunun “Ermeni soykırımı” tezini reddedenlere de söz hakkı veren bir paneli yayımlamaması için kampanya yürüten Ermeni lobisi, protestosunun ilk sonucunu New York’ta aldı.

PBS’in New York’taki yerel istasyonu Channel 13, ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Ermeni yanlılarının da destek verdiği kampanya üzerine paneli yayından kaldırdı. Bu kararın ardından, PBS’in ABD çapındaki 348 yerel istasyonundan diğer bazılarının da panelin yayınını iptal etmesi mümkün.

Channel 13 Sözcüsü Stella Giammasi, soykırım tezine sahip çıkan “Ermeni Soykırımı” adlı belgeseli, planlandığı gibi 17 Nisan tarihinde yayımlayacaklarını, ancak soykırım tezini benimsemeyenlerin de katıldığı paneli göstermekten vazgeçtiklerini bildirdi. PBS, bir saatlik “Ermeni Soykırımı” belgeselinin ardından 25 dakikalık bir panelde farklı tezleri de yansıtmayı öngörmüştü.

Stüdyo kaydı bir süre önce yapılan panele, soykırım tezine sahip çıkan yazar Peter Balakian ile akademisyen Taner Akçam’ın yanı sıra bu tezi reddeden tarihçi ler Justin McCarthy ile Ömer Turan katılmışlardı.

Yorumlar kapatıldı.