İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Karikatürleri rahip de protesto etti

Adnan AVUKA/MARDİN, (DHA)

Mardin’de Memur-Sen’in, Hz. Muhammed karikatürlerini yayınlayan Danimarka basınını protesto etmek için düzenlediği mitinge Kırklar Kilisesi rahibi Gabriel Akyüz de katıldı.

Protesto mitingi için Cumhuriyet alanında yaklaşık 5 bin kişi toplandı. Göstericiler arasında yer alan ve bir de konuşma yapan Kırklar Kilisesi Rahibi Gabriel Akyüz, “Bu karikatürü yapan Hıristiyan olamaz. Çünkü bu insanlar İncil’i okumamışlardır. İncil’i okumuş olsaydılar belki bunu yapmazlardı. Bunu yapanları lanetliyoruz ve protesto ediyoruz” dedi.

Mitingte basın açıklamasını okuyan Mermur- Sen Şube Başkanı Sait Uçar da şunları söyledi: “Tarihte firavunların, Nemrut ve Ebu Cehillerin yapamadıklarını yapmak istiyorlarsa yanılıyorlar. Çünkü güneş balçıkla sıvanmaz. Hakikat örtülmez. Muhammed iftiralarla lekelenemez. Birileri Müslamanların sabrını ölçmek istiyorsa bilinmelidir ki dağ gibi sabrımızın altında volkanlar gibi ateşimiz vardır.”

Mitingte Danimarka ve Norveç mallarınında protesto edilerek alınmamasını istenirken, bir yandan bayrak sallandı, bir yandan da ‘Allahu Ekber’ diye tekbir getirildi. Mardin Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, mitingte olası bir provokasyona karşı çevik kuvvet polislerini sürekli uyardı, azami dikkat istedi.

Bir vatandaşın Danimarka bayrağını ayakları altına almak istemesi, bir başka vatandaş tarafından engellendi. Danimarka bayrağını yakmak isteyenlere de izin verilmedi. Açıklamanın ardından yürüyüş yapmak isteyen grup, Emniyet Müdürü Taşhan’ın uyarıları üzerine eylemden vazgeçerek dağıldı.

Yorumlar kapatıldı.