İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tutuklandı

Tekin ATAY- Ömür AVCI Nuri BEKAR- Bahadır ÖKTEM, (DHA)

Trabzon’daki Santa Maria Kilisesi papazı Andrea Santoro’nun katil zanlısı O.A. dün çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak Bahçecik E Tipi Cezaevi’ne konuldu. Yakalandıktan hemen sonra polise olayı anlatan O.A., mahkemede susma hakkını kullandı.

Yaşı küçük olduğu için Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç tarafından sorgulanan O.A. ifadesinde, şunları söyledi: “Yatak odasında saklı bulunan ve yerini daha önceden bildiğim ve babama ait tabancayı alarak kiliseye gittim. Amacım papaz Andrea Santoro’yu öldürmek değil, korkutmaktı. Ancak o anda beni tanıyacağını düşünerek ateş açıp hızla olay yerinden ayrıldım.”

Daha sonra 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevkedilen O.A.’nın tutuklanmasına karar verildi. Mahkeme O.A.’yı Türk Ceza Yasası’nın 81’inci maddesi uyarınca ’kasten silahla adam öldürmek’ suçlamasıyla, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100’üncü maddesinde belirtilen ’kuvvetli suç şüphesinin varlığı’ gerekçesiyle tutukladı. O.A. mahkemede susma hakkını kullandı. Tutuklanan O.A., saat 15.25’te girdiği adliyeden saat 16.30’da tutuklanarak çıkartılarak, Bahçecik Semti’ndeki E Tipi Cezaevi’ne götürüldü. O.A.’nın bulunduğu zırhlı araca emniyete ait sivil ve resmi plakalı 10 araçlık konvoy eşlik etti.

Yorumlar kapatıldı.