İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

JAMANAK GAZETESİ ERMENİCE RADYOYA KARŞI OLDUĞUNU AÇIKLADI

Ara Koçunyan, babasının sahibi, annesinin ise müdürü olduğu, bir yayın kurulu bile olmayan Jamanak Gazetesi’nde Ermeni Patrikliği’ni Ermenice Radyo konusunu “körüklemekle” suçladı.

27 Ocak 2006 tarihli Jamanak Gazetesi’nin 4. sayfasının 4. sütununda yer alan yazıda, Koçunyan şöyle dedi:

“Patriklik, habire bir Ermenice Radyo konusunu körüklüyor. Cemaatin maddî imkânlarının olmaması kimin umurunda? Böyle bir radyoya gereksinim olduğu da çok tartışmalıdır. İleride meydana gelecek sakıncalar hesaba katılmadan, bu olabilecekleri şimdiden görmekten yoksun bu adımı atmaları için harekete geçirilecek unsurlar bulunuyor.”

RADOK (Radyo Oluşturma Kurulu) üyelerinden Dt. Tatyos Babek‘in Ara Koçunyan’ın yazısına verdiği tepkiyse şöyle:

“Yazılanı okuyunca, üzülmedim dersem gerçeği ifade etmemiş olurum. Ama asıl üzüldüğüm; cemaatimizin bu kadar sorunu varken, kurumlarımızdaki değerler bu kadar erozyona uğramışken, kurumlar arası ilişkiler bu kadar yabancılaşmışken, örneklerine son zamanlarda sıkça rastladığımız ‘birlikteliklerle üretmek yerine karşıtlıklardan beslenmeye’ çalışmaya tanıklık etmekti. Uzun erimde bunun kime ne yarar getireceğini anlıyamıyorum.

“Radyoya gelince. Radyo kurulduğunda, cemaatin yepyeni ve çağdaş bir kurumu olacaktır. Subjektif verilerle gerekliliği tartışılsa da, kurulduktan sonra yararları yadsınamayacaktır. Kuruluş aşamasında ve yayına geçtikten sonraki döneme ilişkin tüm detaylar, en ince ayrıntısına kadar hesaplanmaya çalışılmakta, adeta kılı kırk yararcasına özen gösterilmektedir. Böylesi toplumsal bir projeyi, toplum adına hayata geçirmek için; zamanını ve emeğini esirgemeden özveriyle çabalayan, tüm riskleri göğüslemeyi göze alan, bir grup insanı destekleyenler olacağı gibi, engellemeye çalışan unsurlar da olacaktır. Tıpkı statükodan yana olup değişime, yenilenmeye karşı duranlar ve yana olanlar gibi. Ama insanlık tarihi değişimden ve yenilenmeden yana olanlarla evrilmektedir.”

Bir grup kültür emekçisinin önerisini kabul eden Patrik Hazretleri, 2004 ve 2005 yıllarında cemaat temsilcilerinin katıldığı bir dizi toplantıya riyaset etmiş, bu toplantılarda Ermenice yayın yapan bir radyonun yararı konusunda mutabakata varılarak RADOK kurulmuştu.

Yorumlar kapatıldı.