İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

REZALETE BAK

Amerika ve AB’den yüz bulup kendini Ekümenik ilan eden Fener papazı Bartholomeos, Davos’taki zirvede Başbakan Erdoğan’la yan yana oturacak…

THY İLE İSVİÇRE’YE UÇTU

Vatİkan modeli peşinde koşan ve devlet içinde devlet hevesinden bir türlü vazgeçmeyen Fener papazı Bartholomeos, bu emeline ulaşmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyor. Ekümenikliği Türkiye’ye Avrupa Birliği kiriteri olarak dayatılan ABD destekli Patrik Bartholomeos, dün İsviçre’ye uçtu.

DEVLET BAŞKANI HAVASINDA

Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, İsviçre’nin bu küçük kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Formu’na katılacak. Çeşitli kaynaklarca “masonik” olduğu iddia edilen zirveye davet edilen Başbakan Recep T. Erdoğan, kendini devlet başkanı sanan papazla yan yana oturacak.

Fener sakini Davos’ta

Vatikan modeli peşinde koşan ve devlet içinde devlet hevesinden bir türlü vazgeçmeyen Fener sakini, küstah papaz Bartholomeos, bu emeline ulaşmak için her fırsatı değerlendiriyor. Ekümenikliği Türkiye’ye Avrupa Birliği kriteri olarak dayatılan ABD destekli Patrik Bartholomeos, dün İsviçre’ye uçtu. Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, İsviçre’nin küçük kasabası Davos’ta düzenlenecek Dünya Eonomik Formu’na katılacak. Çeşitli kaynaklarca “masonik” olduğu iddia edilen zirveye davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendini devlet başkanı sanan papazla yan yana oturacak.

İkinci kez katılıyor

Patrikhane’den yapılan yazılı açıklamada, Patrik Bartholomeos’un İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na davet edildiği bildirildi. Bartholomeos’un daha önce 1999 yılında konuşmacı olarak Dünya Ekonomik Forumu’na katıldığı da hatırlatılan açıklamada, patriğin, sonraki yıllarda davet aldığı halde programı uygun olmadığı için bu toplantılara katılamadığı belirtildi. Açıklamada, Patrik Bartholomeos’a seyahatinde Fransa Metropoliti Emmanuel Adamakis’in refakat edeceği, Bartholomeos ve beraberindeki heyetin, 24 Ocak’ta Davos’a geçerek foruma katıldıktan sonra 29 Ocak’ta İstanbul’a döneceği kaydedildi.

Başbakan da gidecek

Başbakan Erdoğan’ın ise, 25-29 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek zirveye katılmak için, 26 Ocak’ta Davos’a hareket edeceği öğrenildi. Erdoğan, Davos’taki toplantılara geçen yıl da katılmıştı. Türkiye’de Turgut Özal’la birlikte hayat bulan Davos, Erdoğan’la birlikte yeniden kamuoyunun gündemine girmişti. Özal döneminde Türkiye’nin hem dış hem de iç politikası Davos toplantılarında görüşmelerin ana konularını oluşturuyordu.

Erdoğan Ofer’le orada tanıştı

İsviçre’nin Davos kentinde her yıl toplanan Dünya Ekonomik Forumu, uluslarüstü şirket ve politika elitlerinin genel kurulu olarak kabul edilebilir. Kurucu üye-ler adı verilen bin uluslarüstü şirketin yönetim kurulu başkanı (CEO), 100 önde gelen medya grubunun temsilcisi, dünyanın ulusal ve uluslararası düzeyde en etkili politikacıları, en “parlak” akademisyenler ve uzmanlar Davos’a davet edilirler. Davos son yıllarda bir anlamda küreselleşme enternasyonali haline gelmiştir.

İlk toplantısı 1971’de gerçekleştirilen Davos toplantıları, kapitalizmin yeni yönelimlerinin tartışıldığı, küreselleşme stratejilerinin olgunlaştırıldığı bir forum. Az gelişmiş ülkelerin siyasetçileri ise Davos’a özellikle dünya ekonomik sistemine en-tegre olma konusundaki niyet ve kararlılıklarını ifade etmek için gidiyorlar.

“Masonik” zirve

Çeşitli kaynaklarca zirvenin “masonik” olduğu da iddia ediliyor. Geçen yıl Dünya Ekonomik Forumuna katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Ocak Perşembe günü Davos’a gitmesi bekleniyor. Erdoğan, Galataport ihalesi ile adını duyuran ve büyük tartışmalara neden olan musevi işadamı Sami Oferle de Davos’ta tanışmıştı. Erdoğan, özel bir televizyon kanalında Galataport ihalesiyle ilgili eleşti-rilere şu cevabı vermişti. “Fiyatı veren firma açık ara önde. Ancak üzüldüğüm nokta benimle dostlukları falan olduğu yazılıyor. Bunlar beni nereden tanır, nereden bilirler. Ofer’le iddia edildiği gibi başbakanlıkta değil Davos temaslarım sırasında görüştüm.”

Yorumlar kapatıldı.