İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa, Sezer´in davetini kabul etti

Papa 16. Benedikt, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in davetini kabul etti. Papa, Sezer’e gönderdiği cebavi mektubunda “2006 yılında geleceğim” diye yazdı.

ABHaber’e göre, Cumhurbaşkanı Sezer’in Papa 16. Benedikt’e gönderdiği davet mektubuna yanıt geldi. Sezer’in 15 Eyül 2005 tarihli mektup ile yaptığı daveti kabul eden Papa, Sezer’e gönderdiği mektupta “2006 yılında geleceğim” diye yazdı.

Böylece, Ankara, Fener Rum Patrikhanesi ve Vatikan arasında Rum Patriği Bartholomeos’un Ankara’ya danışmadan geçen yıl Papa’yı davet etmesi ile başgösteren gerilime nokta konulduğu belirtiliyor.

Vatikan, davetin kabul edildiğini hem de Türkiye’nin Vatikan nezdindeki Büyükelçisi Osman Durak’a sözlü olarak, hem de Sezer’e yazılan mektupla bildirdi. Mektup Sezer’e, 28 Aralık’ta güven mektubunu sunan Vatikan’ın yeni Ankara Büyükelcisi Antonio Lucibello tarafından iletildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Papa ziyaretine ilişkin görüşmelere başlandığını belirtirken Batılı kaynaklar Papa’nın selefi 2. John Paul’un 27 yıl önce Türkiye’ye yaptığı ziyaret ile aynı tarihlere denk düşecek biçimde Fener Rum Ortodoks Kilisesi’nin önemli dini günü Aziz Andreas Yortusu için 29-30 Kasım günlerinde Türkiye’ye gelmek istediğini kaydettiler.

ÖNCE ANKARA

Papa’nın önce Ankara’yı sonra İstanbul’u ziyaret edeceği ifade edililiyor. Bu arada, Papa’nın ziyareti sırasında yapacağı konuşmada Rum Fener Patriği için “ekümenik” ünvanı kullanacağı da iddia edildi.

Yorumlar kapatıldı.