İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Papa makamımı ziyaret edecek’

İstanbul Fener Rum Patriği Bartolomeos, Katoliklerin lideri Papa 16’ıncı Benedikt’in, bu yıl içinde İstanbul’da kendi makamına resmi bir ziyarette bulunmayı planladığını söyledi.

NTV

Güncelleme: 11:04 tsi 06 Ocak 2006 Cuma
WASHINGTON – ABD’de ziyaretlerde bulunan Fener Rum Patriği Bartolomeos, Papa 16. Benedikt’in 2006 yılı içinde, makamına bir ziyarette bulunacağını söyledi.

ABD’ye yaptığı ziyaret sırasında düzenlenen dini bir törene katılan Bartolomeos, “Papa 2006 yılı içinde ekümenik patrikhaneyi resmen ziyaret edecek” dedi. Patrik Bartolomeos, bu ziyaret sırasında “Ortodoks ve Katolik kiliseleri arasında diyalogu yeniden başlatacaklarını” belirtti.

Ortodoks ve Katolik kiliseleri arasındaki son resmi görüşmeler, tartışmalı dini konularda bir anlaşmaya varılamadan, 5 yıl önce kesintiye uğramıştı.

Geçen yıl, Fener Rum Patriği Bartholomeos’un Papa’yı davet etmesi, Ankara’da rahatsızlığa yol açmış ve resmi ziyaret için davetin ankara tarafından yapılması gerektiği hatırlatılmıştı. Bartolomes’un patrikhane için “ekümenik” sıfatını kullanması da yine tartışma yaratacağa benzer.

Yorumlar kapatıldı.