İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pamuk´tan TBMM´ye reform övgüsü

Alman dergisine konuşan Pamuk, ‘TBMM, konuşma ve basın özgürlüğünü garanti altına alan reformlar gerçekleştirdi’ dedi

ANKA

Aleyhine açılan davaların Türkiye için kötü sinyal olduğunu belirten yazar Orhan Pamuk, TBMM’yi övdü. Alman kitap dergisi Börsenblatt’ın sorularını yanıtlayan Pamuk, Türkiye’de her düşünceden insan bulunduğunu, kendisine yönelik suçlamaların hangi kesimden geldiğine dikkatli bakmak gerektiğini kaydetti. Kendisi için açılan davaların Türkiye’deki durumla ilgili “kötü sinyal” olduğunu belirten Pamuk, “Ancak aynı zamanda Türkiye’de birçok güzel şeye de geçildi. Örneğin Türk Parlamentosu son olarak konuşma ve basın özgürlüğünü garanti altına alan birçok reform gerçekleştirdi” dedi.

Pamuk, “Kendinizi politik bir yazar olarak görmüyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Ben politik bir kişiyim, çünkü Türkiye’de roman yazıyorum. Türkiye’de er ya da geç her şey politik bir boyut kazanıyor. Ancak ben bir politikacı değilim.”

Kıskançlıktan düşmanlar

Pamuk, Türkiye’de düşmanlarıyla bir arada yaşamanın nasıl duygu olduğuna ilişkin soruya, “Dostlarımı seviyorum. Ancak bu kadar düşmanım olmasını istemiyorum. Birçoğu aşırı sağın yalanlarına kanıyorlar. Düşmanlarımdan bazıları bana kıskançlıktan karşı çıkıyor” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.