İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

«Suç duyurusu» avukatımız

Hakkı Devrim

Zemzem Kuyusu’nu, cami duvarını kirletme yöntemiyle adını duyuranlardan biri olmalı, avukat Kemal Kerinçsiz. Hatırladığım biri değil. Safile Usul ile Bülent Ergün’ün ortak imzalı haberlerinden öğrendiğimize göre, 1983 yılında Hukuk Fakültesi’ni birincilikle bitirmiş. Bir unvanı da «MHP’den belediye başkanı adaylığı».

Türkiye’yi, yüzyıllardır heves edegeldiği çağdaş medeniyet seviyesine yaklaştırabilecek bir hamleye girişilmeye görsün; Hukukçular Birliği ve mensupları adına herkesten önce bu Kemal Kerinçsiz nâm sınıf birincisi öne atılıyor; hareketi sahiplenenleri yuhalamaya hazır, ortalık karışınca memnun ve ardından mağrur bir tavırla ses veriyor:

– İyi netice aldık. Mesela Hırant Dink’in yazılarında Türklüğe hakaret azaldı. Murat Belge, Haluk Şahin, Hasan Cemal üsluplarını değiştirdiler. Ben, AB’ye kesinlikle karşıyım. Türkiye’yi AB’ye almazlarsa bundan büyük memnuniyet duyarım (Vatan, 31 aralık).

– «Adam, her neden memnunsa bırak olsun, sana ne!» derseniz, size elbette hak veririm. Bu zat 1983 mezunuymuş, korkarım İstanbul Ü. Hukuk Fakütesi’ndendir. Hukukçulukta bir iddiam olmadığını bilirsiniz. Ama «Sen ne okudun?» sualine verdiğim cevap gene de «Hukuk»tur.

Kesişme noktamız da bu işte. O birliğin adı ne demeye «Hukukçular Birliği»dir? En azından «Hukukçular»ın önünde, meşrep ve cibiliyetlerini belirten bir sıfat bulundurmaları gerekmez mi?

(Kısaltıldı)

Yorumlar kapatıldı.