İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ERMENİCEYİ GÜZEL VE TEMİZ KULLANANLARA ÖDÜLLER

Eğitim ve Bilim Bakanlığı bünyesinde bağımsız olarak faaliyet gösteren “Devlet Dil Komitesi”nin (DDK) 2005 yılınd, Ermeniceyi güzel ve temiz kullanan TV ve Radyo çalışanlarına ilişkin ilan ettiği “Temiz Yayın-2005” yarışmanın sonuçları belli oldu. Dün Gazeteciler Evi’nde yapılan açıklama sonuçalarına göre, kategoriler ve ödül alanlar şu isimlerden oluşuyor:

Temiz Yayın kategorisinde Devlet radyosu, “Temiz Program” kategorisinde Devlet Televizyonu “Haylur” haber programına, En iyi dil düzeyinde program dizisi kategorisinde Armenia TV “Darı” Program dizisine, Dili en iyi düzeyde kullanan sunucu kategorisinde “Haylur” haber programı sunucusu Artak Herikyan’a, Entelektüel programların daha temiz bir Ermeniceyle sunulduğu Şant TV “Kim Milyoner olmak istiyor?” programı da ödül kazanırken, Dilin daha temiz kullanımı için aktif propaganda yapan “Avetis TV” Dille ilgili hatalı uygulamaları göstere programı sebebiyle ödüle layık görüldü. DDK bir süre önce vefat eden milletvekili Artak Arakelyan’ı da, Meclis’te görüşlerini temiz bir Ermeniceyle ifade etmesi dolayısıyla vefatı sonrasında ödüllendirdi.

Yukarıdakiler dışında 11 gazeteciye de Takdirnameler verilirken, DDK Bşk. Lavrenti Mirzoyan yıl içinde yaptıkları tesbitler sonrasında dile ilişkin 300 yasa ihlali tesbit ettiklerini, bunların cezalandırılması sonrasında devlet bütçesine 5.500.000 dram gelir kaydedildiğini de hazır bulunanlara hatırlattı. Mirzoyan 2005 yılı içinde eyalet valilikleri bünyesinde Dil çalışma gruplarının da oluşturulduğunu ifade etti.

Gohar Gevorgyan

Yorumlar kapatıldı.