İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

`Ardahan Ermenistan`a bağlansın` diyen CHP`linin pişmanlığı işe yaramadı

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sürerken CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün, “Ardahan’ı eğer gözden çıkardıysanız, bırakın Ermenistan’a geçelim” çıkışı tartışma yarattı.

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sürerken CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt’ün, “Ardahan’ı eğer gözden çıkardıysanız, bırakın Ermenistan’a geçelim” çıkışı tartışma yarattı. AK Partililer sert tepki gösterirken, pişman olan Ögüt’ün bu sözlerini tutanaklardan çıkarma girişimi sonuçsuz kaldı. CHP’li Öğüt önceki gün Genel Kurul’da yaptığı konuşmada seçim bölgesi olan Ardahan’ın sorunlarını dile getirdi. Ardahan-Ardanuç yolunun on yıldır bitirilemediğini söyleyen Öğüt, “Hükümet binası onüç yıldır bitirilemiyor değerli arkadaşlar, yani Ardahan’ı eğer gözden çıkardıysanız, bırakın, biz de sınırın öteki tarafına geçelim kardeşim. Zaten Ermenistan kendi haritasının arkasında bizi gösteriyor” deyince AK Partililer tepki gösterdi. Öğüt ise sözlerini, “Ardahan’a devlet bakmıyor. Ardahan’a da Ermenistan talip; bu kadar basit” diye sürdürdü. AK Partili Ünal Kacır, “Ne dedi bu yahu?” derken AK Partili Ahmet Işık “Sözünü geri alsın” dedi.

O sırada kürsüde “Ermenistan lobisi, Ardahan’ı sınırları içerisinde gösteriyor değerli arkadaşlar” diyen Öğüt’ün mikrofonu, oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Sadık Yakut tarafından kapatıldı. Kacır, “Sen kimin temsilcisisin?” diye bağırırken, Öğüt, “Bir dakika. Sizin kafanızda ‘tren’ yazıyor kardeşim, siz anlamıyorsunuz” dedi. Yakut Öğüt’ten sözünü geri almasını isterken, Öğüt “Hangi sözümü?” diye karşılık verdi. Yakut, “Hangi sözü söylediğinizi siz bilirsiniz Sayın Öğüt” derken, Öğüt de sözünü geri aldığını belirtti. AK Partili Hasan Kara, “Tamamını al” derken, Öğüt de “Tamamını aldım” diye konuştu. Bu konuşmanın ardından akşam saatlerinde tekrar söz alan Ensar Öğüt, bazı sözlerin yanlış anlaşıldığını dile getirerek, Ardahan’ın Ermenistan’a katılmasıyla ilgili sözlerinin tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Ancak amacına ulaşamadı.

Yorumlar kapatıldı.