İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Pamuk’un düşmesi AB için hayati adımdır

ORHAN Pamuk hakkındaki davanın yurtdışındaki yankıları sürüyor. New York Times (NYT) gazetesi, davanın düşürülmesini isteyerek, Adalet Bakanlığı’nın Pamuk davası konusunda mahkemeye vereceği yanıtın Türkiye’nin durumu konusunda çok şey söyleyeceğini belirtti. Gazete, “Sayın Pamuk hakkındaki davanın düşürülmesi ve davanın dayandığı yasaya açıklık getirilmesi Türkiye’nin AB’ye katılabilmek için atması gereken hayati adımlar. Daha önemlisi Türkiye’nin ülkenin yeni yasaların benimsenmesi için kurumlarında reform yapmasında katedeceği ilerlemedir” diye yazdı.

New York Times, başyazısında Pamuk davasını değerlendirdi. Davanın açılır açılmaz şubat ayına kadar ertelendiğini belirten gazete “Gecikmenin, Türk liderlerinin Sayın Pamuk hakkındaki suçlamaları düşürme yollarını aradıklarının bir sinyali olduğu” umudunu dile getirdi.

NYT, “Pamuk hakkındaki davanın Türkiye’nin Avrupa’nın siyasi değerleri ve AB’ye katılma isteğinin sorgulanmasına neden oldu” diye yazdı. Gazete, “Yasa hâlâ Türk kimliğine, devlete ve Atatürk’e hakaret edilmesini yasaklıyor. Yasadışı hakaret ile yasal görüş arasındaki çizgi net değil” yorumunu yaptı.

(ANKA)

Yorumlar kapatıldı.