İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Economist Pamuk davasını eleştirdi

İngiltere’de yayımlanan haftalık Economist dergisi, Orhan Pamuk davası konusunda Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan’ı eleştirdi.

NTV

Güncelleme: 12:45 TSİ 21 Aralık 2005 Çarşamba

LONDRA – Orhan Pamuk davasının düşünce özgürlüğü konusunda Türkiye için bir sınav olduğunu yazan Economist, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in davayı düşürmek için harekete geçmemiş olmasını eleştiriyor.

Dergideki yorum yazısında, “Şahin çizgisiyle tanınan adalet bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’yi daha büyük bir mahçubiyetten ve ceza yasasının bu yeni maddesinin potansiyel kurbanlarını yeni davalardan kurtarmak isteseydi, davanın düşmesi gerektiğine karar verebilirdi” denildi.

Economist, bunun yerine Pamuk’un sözleri nedeniyle öfkeye kapılan Çiçek ve Çiçek gibilerinin, tam tersine AB’ye kabahat bulmaya çalıştığını belirtiyor. Yazıda, AB başmüzakerecesi ve Ekonomiden Sorumlu Bakan Ali Babacan’ın bu dava nedeniyle, Türkiye’nin imajının zedelendiğini kabul ettiğine dikkat çekiliyor. Ancak dergi, Babacan’ın bu itirafı, davanın üzerinden 3 gün geçtikten sonra yapmasını eleştiriyor.

Yorumlar kapatıldı.