İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çiçek: 301. madde hemen değişmez

Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in gündeminde, yine Orhan Pamuk davası vardı. Çiçek, yazar Orhan Pamuk’un “Türklüğe hakaret” suçlamasıyla yargılandığı, Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesini değiştirmeyi düşünmediklerini açıkladı.

NTV-MSNBC

Güncelleme: 14:22 TSİ 20 Aralık 2005 Salı

ANKARA – Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yazar Orhan Pamuk’un yargılandığı davada suçlandığı 310. madde ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, maddeyi hemen değiştirmeyi düşünmediklerini söyledi.

Adalet Bakanı Çiçek, konunun Bakanlar Kurulu’nda görüşüldüğünü ve gereken açıklamanın yapıldığını belirtti.

Bakan Çiçek, “1 Haziran’da yürürlüğe girmiş yasalarda size göre farklı, bana göre farklı konuda yasa değiştireceksek o zaman yargıda istikrar diye birşey de kalmaz. Yasaların bütünlüğü de bozulur. Kaldı ki bu tartışmalı konuda bir yargının aynı olayla ilgili verdiği 2 tane takipsizlik kararı var. Bu da yargının kararı. Demek ki, yargı önüne gelen konuda da hemen peşin hükümle pat diye karar da vermiyor” diye konuştu.

Bakanlığın konuyu inceleyeceğini ifade eden Çiçek, “Neticede izin verilip verilmemesi bir ceza muhakemesi şartıdır. Biz o zaman demişiz ki; bu bir usul hükmüdür, dolayısıyla o hükümler nasıl amel edileceği bugüne kadar usül hukukunda belirlenmiş bir husustur” dedi.

Yorumlar kapatıldı.